Je oude trap renoveer je met deze materialen

Heb jij een oude trap die je graag een opknapbeurt wil geven? Bijvoorbeeld omdat je net bent verhuisd en de trap niet mooi past bij je interieurwensen, of omdat je trap na jaren van trouwe dienst slijtage begint te vertonen? Dan heb je een hoop keuzes te maken. Je kunt bijvoorbeeld je trap laten renoveren, maar welke materialen kies je voor zo’n renovatie? De materiaalkeuze heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van je trap, maar is ook bepalend voor hoe slijtvast en onderhoudsvrij je nieuwe trap gaat zijn. Tijd om ons dus eens te verdiepen in de verschillende materialen die bij een traprenovatie gebruikt kunnen worden! In dit artikel lichten we een paar mooie keuzes voor je uit en zetten we de voor- en nadelen op een rijtje. Een traprenovatie-expert kan zowel een dichte als een open trap renoveren.

De verschillende materiaalsoorten

Bij een traprenovatie wordt je oude trap opnieuw bekleed met overzettreden. Die treden kunnen van allerlei materialen gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan massief hout in verschillende uitvoeringen, of juist hoogwaardige kunststoffen zoals PVC, HPL en vinyl. Die laatste soort wordt vaak aangeraden door traprenovatie-experts, omdat ze lang meegaan en niet snel zullen slijten. Dat zorgt ervoor dat je lang met je trap door kunt en er na de renovatie bijna geen werk meer aan zult hebben. Massief hout heeft een mooie en luxe uitstraling, maar de keerzijde is dat deze materiaalsoort juist wel snel slijt. Dat zorgt ervoor dat de traptreden op den duur glad zullen worden of krassen en butsen vertonen.

Hoogwaardige kunststoffen

Overzettreden van kunststof hebben deze nadelen juist niet. Vaak zijn ze uitgerust met een anit-sliplaag, waardoor je er altijd veilig overheen kunt lopen. Ook zijn de treden oersterk en slijtvast, waardoor je er jarenlang geen omkijken naar zult hebben. Het voordeel van deze kunststoffen is daarnaast dat ze in allerlei designs en kleuren beschikbaar zijn. Val je juist zo op die luxe uitstraling van massief hout? Dan kun je kiezen voor een kunststofsoort die het uiterlijk heeft als van hout. Zo geniet je van de voordelen, maar dan zonder de nadelen!

Al binnen een dag gerenoveerd

Het fijne aan een traprenovatie is dat jou al het werk uit handen wordt genomen. Laat je de renovatie uitvoeren door een traprenovatie-expert, dan is het werk doorgaans al binnen een dag gebeurd. Dat is wel zo prettig, want hierdoor kun jij al snel weer gebruik maken van je bovenste verdiepingen, en hoef je niet lang in de rommel te zitten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *