Je kerstdorp ‘mobiel’ maken

Een hobby waar vele van ons maar geen genoeg van kunnen krijgen tijdens de kerst. We hebben het natuurlijk om kerstdorpjes. Door het uitgebreide assortiment kun je er gemakkelijk ieder jaar mee bezig blijven! Het komt ook wel eens voor dat je groot fan bent, maar er eigenlijk niet de ruimte voor hebt. Hier hebben wij de oplossing voor!

Een verplaatsbaar kerstdorp

Wanneer je in een (relatief) klein huis woont en je wilt toch graag je eigen kerstdorp, dan levert dit al gauw problemen op. Het huis oogt ‘te druk’ en wanneer je bezoek hebt staat het dorp in de weg! Gelukkig hebben wij iets bedacht: bouw je kerstdorp op een dienblad!

Dit neemt niet alleen weinig ruimte in beslag, je kunt het hele kerstdorp gemakkelijk oppakken en op een andere plaats zetten zodat er direct ruimte wordt gecreëerd. En omdat het op een dienblad staat, is het kerstdorp bovendien beperkt tot de ruimte op het dienblad. Hierdoor oogt het gehele dorp een stuk rustiger!

Hoe maak je je kerstdorp op een dienblad?

Om dit project te realiseren heb je wel een aantal dingen nodig. Veel kun je gewoon in huis vinden, sommige moet je wellicht nog kopen. Wat je in ieder geval nodig hebt:

  • Dienblad (liefst een wat grotere)
  • Tenminste twee kersthuisjes van Lemax. Liefst huisjes die er aan alle kanten mooi uitzien. Het komt namelijk wel eens voor dat het dienblad gedraaid wordt.
  • Een aantal (kerst)bomen om je dorp aan te kleden
  • Veel verschillende figuurtjes om wat sfeer te creëren in het kerstdorp
  • Extra attributen om het dorp mooi te maken, zoals straatverlichting, mos en een neprivier
  • Lijmpistool kan niet ontbreken om alles vast te make aan het dienblad

Los van dat het enorm handig is, ziet het er ook mooi uit. Daarbij kun je je dorp neerzetten waar je maar wilt. Ben jij benieuwd? Probeer het uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *