Je garage vervangen, waarop letten?

Nu de zomer weer voor de deur staat, zijn veel mensen bezig om hun huis en tuin op te knappen. Eén van de onderdelen die daarbij aan bod kan komen, is het vervangen van de garagedeur. Zeker met al het herfst- en winterweer, kan de garagedeur na vele jaren zijn beste tijd hebben gehad en is het tijd om hem te vervangen.

Maar waar moet je dan op letten als je de deur van de garage gaat vervangen? Daarover informeren we je in dit artikel.

Het soort garagedeur

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je huidige garagedeur voor een soortgelijk model te vervangen. Maar juist bij het vervangen is het goed om even na te denken of het soort deur dat je hebt nog wel aansluit bij je wensen.

Stel dat je inmiddels een gezin hebt gesticht en je regelmatig eropuit trekt om een stuk te gaan fietsen. Dan is het fijn als je de garagedeur niet in zijn geheel hoeft te openen om je fiets te kunnen pakken. Garagedeuren die deze mogelijkheid bieden, zijn bijvoorbeeld openslaande deuren, zijdelingse sectionale garagedeuren en kanteldeuren met loopdeur.

Kortom, sta even stil bij hoe je de garagedeur gebruikt en of de manier waarop je dat doet nog steeds goed aansluit bij je persoonlijke situatie.

De uitstraling van het deurblad

Vroeger werden de meeste garages standaard voorzien van een kanteldeur. Maar eerlijk is eerlijk, als je een woning met een landelijke uitstraling hebt, dan zijn kanteldeuren niet de mooiste deuren. Je kunt dan beter kiezen voor een garagedeur met een houten deurblad.

En andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Heb je een moderne woning, dan past daar een strak afgewerkte garagedeur bij. Zoals bijvoorbeeld een sectionale garagedeur. Dergelijke deuren hebben geen handgrepen en zijn elektrisch te bedienen. Dat past perfect bij een moderne woning.

De veiligheid van de deur

Met name de oudere en de goedkopere garagedeuren zijn niet altijd van goede sloten voorzien. Bij het oriënteren op een nieuwe garagedeur is het dus van belang om op te letten of de deur die op het oog hebt goede sloten heeft. Een maatstaf die je kunt nemen is bijvoorbeeld dat de sloten het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen.

Maar de veiligheid van garagedeuren gaat verder dan goede sloten die een inbraak kunnen voorkomen. Het gaat ook om de veiligheid van het gebruik van de deur. Zo heb je tegenwoordig garagedeurmotoren die tot stilstand worden gebracht op het moment dat een persoon zich tussen het deurblad en het grondoppervlak bevindt. Een fijne gedachte, zeker als je kleine kinderen hebt!

Vergelijk de verschillende garagedeuren met elkaar

Nu je een beeld hebt van de mogelijkheden op het gebied van garagedeuren, kan het lastig zijn om te bepalen welke garagedeur je het beste kunt kiezen als je de deur gaat vervangen. Daarom werkt het het beste als je voor jezelf de voor- en nadelen per type deur op een rijtje zet en ze op die manier met elkaar vergelijkt. Zo kom je tot de juiste aankoopkeuze. Kom je er niet uit? Vraag dan een garagedeur specialist om advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *