Intrede in je nieuwe woning gemaakt? Bekijk de woontrends

Een nieuwe woning betekent nieuwe mogelijkheden. Je hebt nu een onbeschreven blad met oneindige opties om jarenlang van te genieten. Misschien kun je door de bomen het bos niet meer zien, wij helpen je op weg door de laatste woontrends op te sommen. Ben je nog niet verhuisd? Bespaar dan op de kosten van een verhuisbedrijf zodat je meer kunt investeren in je nieuwe woning. Dit en meer praktische tips lees je op deze pagina.

 

1. Lichte kleuren

Oker is een warme tint geel die momenteel erg in trek is. Verder blijven lichte tinten onverminderd populair. Lichtgekleurde wanden reflecteren het licht wat de ruimte optisch groter doet lijken. In plaats van vast bloemetjesbehang of andere opvallende wand- of vloerbekleding is dè trend om losse elementen te gebruiken voor de styling. Zo kun je namelijk variëren en zit je niet jaren vast aan een wand in een modekleur die snel verouderd overkomt.

 

2. Natuurlijke styling

Groen, bruin en en geel waren en blijven populair. Alle kleuren die uit de natuur komen doen het nog steeds heel goed, harde kleuren hebben nog geen comeback gemaakt. Kies per ruimte voor een hoofdkleur met wat accenten in een andere kleur. Bijvoorbeeld donkerbruin in een kamer met lichte wanden en kussens in oker geel in combinatie met vanille tint raamdecoratie. Steigerhout zorgt naast kleur ook voor textuur en een doorleefde look die zeker in een modern interieur de monotonie wat breekt.

 

3. Alles open

In plaats van kasten met deuren hang je wandplanken op. Massieve tafelpoten zijn passé, kies liever voor een staaldraad model met doorkijk en een open karakter. Dit maakt het interieur open en samenhangend. Als je spullen in een kast moet opbergen zonder dat ze gezien mogen worden moet je bedenken of je er echt waarde aan hecht. Er zullen altijd bezittingen zijn die je toch liever uit het zicht wilt houden, wat deze zijn mag je zelf invullen.

 

4. Minimal living

Wordt het geen rommeltje dan met al die spullen in huis? Niet als je weinig bezittingen hebt natuurlijk. Minimal living op basis van wat je echt gebruikt is zeker een trend die steeds populairder wordt. Daarbij zijn absoluut invloeden uit Scandinavische landen waar te nemen. Wat niet nodig is ontbreekt, wat wel aanwezig is zal van goede kwaliteit en design zijn. Zo komt Noord-Europees design samen met Japanse Feng Shui.

 

5. Huisautomatisering

Wordt het tijd voor een ‘smart home’? Nu is hèt moment om jouw woning slimmer te maken met bijvoorbeeld smart lights, smart speakers of gordijnen die automatisch sluiten als het donker wordt. In een lege woning kun je nog makkelijk kabels trekken, overigens werken veel apparaten draadloos. In dat geval moet je even rekening houden met het aantal stopcontacten en mogelijk ook wifi repeaters of signaalversterkers.

 

Besparen op verhuiskosten

De kosten voor een verhuisbedrijf kunnen aantikken, toch hoef je echt niet alles zelf te doen. Het is toch veel leuker om te shoppen voor nieuwe gordijnen dan nog een keer naar de milieustraat te rijden met oude meubels? De Student Verhuis Service is goedkoper dan veel andere aanbieders omdat ze met studenten werken. Toch leveren zij professionele service omdat er een ‘echt’ bedrijf achter zit dat werkt volgens hoge kwaliteitseisen. Hoewel je zou denken dat maatwerk duurder uitvalt is dit bij een verhuisservice juist niet het geval. Zo kun je afspreken dat je zelf alvast de kleine spullen inpakt en het zware werk aan de verhuizers overlaat. Je hoeft ook niet los een verhuiswagen, verhuislift of ander gespecialiseerd materieel in te huren, dit regel je gewoon centraal met het verhuisbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *