Interieur inspiratie: de ronde eettafel van hout

Wat zou een eetkamer zijn zonder een mooie houten eettafel? Hout heeft de geweldige eigenschap dat het past in elk interieur. Doorbreek de strakke lijnen in je keuken of woonkamer en kies voor een ronde eettafel. Of het nu een kleine of een ruime eetkamer betreft, een mooie houten ronde tafel is essentieel en versterkt het karakter van het interieur. Wij vertellen je meer over de houten ronde eettafel.

De ronde eettafel

De ronde eettafel is de plek om samen te eten, werken, lezen of om een goed gesprek te voeren. Je wilt daarom dat jouw eettafel een echte eyecatcher wordt in de woonkamer. Het liefst één die jarenlang meegaat en waar je eindeloos plezier van hebt. Hoe krijg je dat voor elkaar? Door voor een ronde eettafel van hout te gaan natuurlijk!

Tip: Wil je de ruimte in een compacte eethoek optimaal benutten? Kies dan voor een

ronde eettafel met één tafelpoot in het midden. Dit neemt relatief weinig ruimte in beslag, maar biedt tegelijkertijd ook veel zitplaatsen en ruimte om te tafelen.

De ronde houten eettafel brengt de natuur in huis

De natuur is een grote inspiratiebron voor interieur. Met natuurlijke materialen en organische vormen in een ruimte voelen we ons het meest thuis. Een wollen vloerkleed, zacht plaid, rotan stoelen en een ronde houten eettafel zijn perfecte basiselementen voor een natuurlijk interieur.

Een houten eettafel is over het algemeen heel erg sterk en hard en vaak gemaakt van eikenhout. Ze worden echter niet allemaal uit hetzelfde hout gesneden, want het ene eikenhout heeft wellicht niet dezelfde kenmerken en look als het andere. Bepaal dus goed welke kenmerken van de ronde houten eettafel het beste aansluiten op jouw woonwensen.

Van robuust tot elegante houten eettafels

Hout is immens populair in het interieur. Doordat hout zowel licht als donker is, past het bij elke woonstijl. Of je nu een robuuste ronde houten eettafel wilt met een stevig onderstel of juist een rond design met smalle poten die elegant in je woonkamer staat. Het kan allemaal met hout.

Wil je je focussen op eetkamer meubelen met een natuurlijke uitstraling? De ronde houten eettafel is een echte eyecatcher in je eetkamer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *