Inspiratie – Originele keukenideeën

Wil je een nieuwe keuken maar heb je geen idee in welke stijl? Er is tegenwoordig zoveel keuze dat het vaak moeilijk is om te beslissen wat je nu het mooist vindt. Om je te helpen hebben we daarom een aantal stijlen voor je op een rijtje gezet, zodat je kunt ontdekken welke nu het beste bij jou past.

Moderne keukens

Moderne keukens zijn strak en open en hebben vaak een tijdloos design. Hierdoor geniet je jarenlang van een mooie keuken. De kastjes hebben vaak smalle en elegante grepen, maar kunnen ook zeker zonder grepen.  Apparaten worden netjes weggewerkt waardoor de keuken niet zo rommelig oogt. Vaak wordt er gebruikgemaakt van contrast in donkere en lichte kleuren voor een mooi, strak resultaat. Een leuk idee om je keuken nog moderner te maken is het gebruik van een glazen achterwand keuken. Dit geeft je keuken net een beetje extra uitstraling voor een uniek effect.

Klassieke keukens

Als je een klassieke keuken wil, maak je gebruik van warme kleuren om een gezellige sfeer te creëren. In deze keukens zet je veel accessoires neer en gebruik je veel lichte houttinten in het meubilair. Als je deze keuken inloopt, voel je je meteen thuis. Vaak zijn er wat ouderwetsere elementen, zoals een mooie open haard. Wil je toch iets moderner in je keuken? Gebruik dan een strak tafelblad voor een mooie combinatie van modern en klassiek.

Industriële keukens

Industriële keukens worden vaak geassocieerd met ongezellig. Dit is natuurlijk helemaal niet juist. De keuken heeft vaak een moderne vormgeving, maar staat wel in een industriële ruimte. Zo heb je bijvoorbeeld gemetselde muren, rustieke vloeren en loshangende draden. Tip: met een stevige ruwhouten tafel geef je je keuken nog meer uitstraling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *