Houd hier rekening mee bij het huren van een rolcontainer

Rolcontainer huren? Houd dan rekening met een aantal zaken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de prijs van het huren van de container flink kunt beïnvloeden door een container te huren bij een bedrijf in de buurt. De kosten van het huren van de rolcontainer zijn meestal niet zo uiteenlopend, maar de kosten voor het vervoeren van het afval kunnen dit wel zijn, zeker als het bedrijf verder moet rijden. Het laaghouden van de kosten van het huren van een rolcontainer zitten hem dus in de afstand. Een verhuurder in de regio is dus eigenlijk altijd goedkoper.

Welk afval mag in de container?

Zorg er ook voor dat je al weet welk afval je in de container gaat gooien en welk afval je niet in de container kwijt kunt. Verschillende soorten afval horen in verschillende bakken. Er bestaat verschillende categorieën. Zo kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met bouwafval en sloopafval, maar ook met schoon puin en stenen. Naast deze categorieën heb je ook afval dat van het dak komt, grofvuil, houtafval, tuinafval, schone grond en vervuilde grond.

Houd je aan de afgesproken termijnen

Verschillende verhuurbedrijven hebben verschillende termijnen voor het huren van de container. Houd er dus rekening mee dat je je aan deze termijnen moet houden. Heb je de container langer dan een week nodig, dan moet het bedrijf waar je de container huurt wel akkoord gaan. Ga ook na of je voor het plaatsen van de container een vergunning nodig hebt. Het kan gebeuren dat je de container bijvoorbeeld op gemeentelijke grond wilt plaatsen. In dit geval moet je wel zorgen dat je een vergunning hebt, zodat je de container ook daadwerkelijk mag plaatsen. Wanneer je de container op eigen grond plaatst is dit niet nodig. Houd voldoende ruimte vrij voor het voorbijgaan van voetgangers en ander verkeer zodat je geen overlast veroorzaakt met het werken met de container.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *