Hoe zorg ik voor meer kleur in mijn tuin met tuinmeubelen?

Wil jij je tuin fleurig en kleurrijk maken? Denk dan eens aan mooie kleurrijke tuinkussens. Tuinkussens zijn dé accessoire om jouw tuin helemaal vrolijk te maken. Tuinkussens zijn er in verschillende maten en motiefjes. Meer weten over hoe jij jouw tuin pimpt met te gekke tuinkussens? Lees dan vooral deze blog en ontdek hoe jij onder andere met tuinkussens meer kleur in je tuin kunt aanbrengen. 

Welke kleur tuinkussens ga je kiezen?

Voordat je naar de winkel rent om tuinkussens te scoren, is het verstandig om eerst na te denken over welke kleur tuinkussens je wilt gebruiken. Kijk naar welke kleur tuinkussens jij mooi vindt, maar ook naar wat er bij je tuin past. Heb jij voornamelijk donkere tuinmeubelen? Laat deze dan shinen door mooie felle tuinkussens of door tuinkussens met een mooi motief te gebruiken. Ook is het belangrijk om erop te letten dat je tuinkussens weerbestendig zijn. Is dit niet het geval, dan kan je de tuinkussens niet buiten laten liggen. Ook bestaat er dan de kans dat je tuinkussens gaan verkleuren en dit zou erg zonde zijn.

Wat kan ik verder doen om meer kleur aan te brengen in mijn tuin? 

Nadat je de juiste tuinkussens hebt aangeschaft, is het tijd om je tuin verder aan te kleden. Je zou bijvoorbeeld een mooi tafelkleed over je tuintafel kunnen leggen. Zo voorkom je ook dat er vlekken van etensresten in je tafel trekken en op deze manier hou je de tafel dus makkelijk schoon. Wanneer je de kleur van je tuinkussens wilt doortrekken naar de rest van de tuin, kan je dit het beste doen door mooie accessoires aan te schaffen. Denk hierbij aan een mooi plaid voor over je loungebank in een kleur die perfect matched met jouw tuinkussens. Koop een aantal mooie bloempotten in dezelfde kleur als jouw tuinkussens. Voel je je erg creatief, dan kan je de bloempotten ook bij de kringloop halen en vervolgens zelf pimpen. Plaats er vervolgens wat kleurrijke bloemen in en je hebt een mooie kleurrijke tuin.

Nóg meer kleur in je tuin?

Is jouw tuin nog niet kleurrijk genoeg? Denk er dan eens over na om die saaie schutting aan te pakken. Verf hem in een te gekke kleur of hang bijvoorbeeld kratjes of wandplanken er tegenaan en zet deze vervolgens vol met gekleurde waxinelichtjes. Kies hierbij wel voor wat zwaardere accessoires die niet omvallen tijdens een regenbui of een stevige wind! 

Zo zie je maar, een beetje kleur aanbrengen in je tuin is niet zo moeilijk. Het begint bij je tuinkussens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *