Hoe u uw huisdieren kunt ondersteunen tijdens de coronacrisis

Omdat onze dagelijkse routines worden verbroken, hervormd of zelfs ondersteboven worden veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat onze huisdieren soortgelijke onrust ervaren.

Sommige eigenaren kunnen het extra gezeur en de aandacht van hun hond neerzetten op het feit dat ze meer in de buurt zijn, maar andere veelbetekenende tekenen van de angst en stress van een huisdier worden vaak gemist.

In een uniek internationaal onderzoek van Sureflap naar de impact van het coronavirus op huisdieren en eigenaren werden duizenden huishoudens ondervraagd. Uit de studie bleek dat terwijl eigenaren tijdens de opsluiting de broodnodige steun van hun huisdieren kregen, meer dan een derde (37%) van de honden het minder goed aankon, wat verhoogde tekenen van stress, nervositeit, prikkelbaarheid, frustratie of aandacht zoeken vertoonde. Bovendien maakten honden minder wandelingen dan normaal, wat hun frustraties verhoogde.

De meest voorkomende problemen die in de enquête en anekdotisch zijn gemeld in de afgelopen weken van opsluiting zijn:

  • Overmatige vocalisatie: sommige eigenaren melden dat hun honden meer blaffen, janken en janken.
  • Lawaaiangst: sommige honden vertonen een verhoogde gevoeligheid voor geluid.
  • Agressie: Sommige honden vertonen meer agressie tegen andere honden op straat.

Wat kunnen eigenaren van gezelschapsdieren doen om te helpen?

Veelvoorkomende tekenen van stress bij honden zijn geeuwen, lippen likken, opwinding, rusteloosheid, hijgen, vermijden en prikkelbaarheid. Bij katten zijn de symptomen subtieler – ze kunnen zich verbergen, contact vermijden, schichtig of minder actief worden.

Mensen moeten begrijpen wat de meest voorkomende tekenen van stress zijn bij een huisdier. Veel mensen realiseren zich niet dat geeuwen, hijgen en agressief gedrag bijvoorbeeld tekenen van stress zijn bij honden.

Als u bang bent dat uw huisdier veeleisender, nerveus of geagiteerd lijkt dan normaal, kunt u het volgende doen:

  1. Stel een routine op

Een gebrek aan structuur kan voor een hond moeilijk zijn om mee om te gaan. Plan een dagelijkse routine voor jezelf en reserveer opzettelijk tijd binnen die routine voor je huisdier. Neem bijvoorbeeld elk uur een pauze van uw werk en maak plezier met uw hond. Dit kan slechts 10 minuten speeltijd zijn of een korte wandeling om de hoek. Het is goed voor zowel de hond als de eigenaar om hen te helpen ontstressen en hun hoofd leeg te maken.

 

  1. Train je hond

In het onderzoek is gezien dat sommige mensen geïrriteerd raken wanneer hun honden veeleisend worden, aandacht vragen of wanneer ze zich misdragen, vooral wanneer eigenaren proberen een evenwicht te vinden tussen werk, kinderen en het gezinsleven. Honden zijn nauw met ons verbonden, zodat ze onze spanning en negatieve energie voelen en daardoor gestrest kunnen raken.  Als dit gebeurt, train dan uw hond om naar zijn bed te gaan om zich te vestigen of creëer een rustige ruimte voor uw hond om te gaan ontspannen.

  1. Zoek een gelukkige, rustige plek voor uw hond

Voor honden die gevoelig zijn voor lawaai of drukke huishoudens waar kinderen rondrennen en schreeuwen, is het een goed idee voor uw hond om ergens weg te zijn van het lawaai. Dit kan een rustige plek in huis zijn of een korte wandeling naar buiten maken.

  1. Wees minder emotioneel

Het onderzoek suggereert dat de toegenomen emotionele nabijheid van mensen met hun huisdieren tijdens de opsluiting een last kan worden die sommige huisdieren moeilijk kunnen dragen. We ontdekten bijvoorbeeld dat honden met bestaande gedragsproblemen vaker erger werden als hun baas emotioneel meer van hen afhankelijk was. Net als kinderen hebben huisdieren van hun baasjes een bron van emotionele stabiliteit nodig, en we denken dat sommige huisdieren het moeilijk vinden om ermee om te gaan als de mensen om hen heen behoeftiger, oplettender en veeleisender worden van fysiek contact. Er is geen reden waarom mensen en huisdieren elkaar niet kunnen ondersteunen, maar het gaat erom een ​​goede balans te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *