Hoe onderhoud ik gemakkelijk mijn tuin?

Je hebt graag een mooie en nette tuin. Maar dit vergt ook tijd en energie. De laatste jaren is tuinieren alleen maar makkelijker geworden door nieuwe technologieën. Neem bijvoorbeeld een robot grasmaaier, hiermee bespaar je tijd met grasmaaien die je weer kunt gebruiken voor andere tuinonderhoud. Maar hoe je jouw tuin ingericht, bepaalt de hoeveelheid werk in de tuin. Het is niet nodig om je tuin volledig te betegelen wanneer je geen tijd of ervaring hebt voor tuinieren. Met onderstaande tips kun je toch een mooie tuin onderhouden.

Je tuin inrichten

Wanneer je jouw tuin gaat inrichten kun je vooraf goed opletten bij het soort planten en bomen die je gaat planten. Je hebt bijvoorbeeld bomen met bijna geen bladverlies, maar ook bomen die meerdere keren per jaar bladverlies hebben. Die geldt ook voor bloemen, sommige hebben meer onderhoud nodig dan andere. Ook kan het juiste gereedschap de oplossing bieden. Zorg bijvoorbeeld dat je een langere cultivator hebt om onkruid te verwijderen. Zo hoef je niet op je knieën en kun je sneller te werk gaan. Je kunt ook kiezen om borders te bekleden met bodembedekkers zoals houtschors. Zo krijgt onkruid niet de kans om te groeien en oogt het netjes.

Je tuin onderhouden

Tegenwoordig heb je ook veel elektrisch gereedschap. Dit bespaard extra tijd en maak het werk lichter. Lees wel vooraf de gebruiksaanwijzing. Werk met de nodige veiligheidsmiddelen zoals handschoenen, oordopjes en veiligheidsbril. Wanneer je kiest om alleen het lichte en klein onderhoud te doen, kun je een tuinman inschakelen voor het grote onderhoud. Deze hebben vaak eigen gereedschap waar ze mee werken waardoor je deze niet meer hoeft aan te schaffen.

Zorg dat je bij het inrichten van je tuin goed voorbereid op pad gaat en doe vooraf onderzoek. Houd rekening met de tijd die je zelf in de tuin wilt steken om deze te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *