Hoe kun je jouw steigerhouten meubelen onderhouden?

Heb je steigerhouten meubels in huis, dan ben je daar natuurlijk zuinig op. Een meubel van steigerhout, zoals een tafel of een steigerhout-bed, is een robuuste blikvanger. Het hout doet het goed in de tuin, maar staat ook steeds vaker binnen in de woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer te pronken. Met het juiste onderhoud kun je je meubelen eenvoudig mooi houden en ervoor zorgen dat je er nog langer van kunt genieten. In dit artikel vertellen we je hoe je jouw steigerhout, zowel binnen als buiten, op de juiste manier verzorgt. 

Zo onderhoud je steigerhouten meubels buiten

Buiten hebben je tuinmeubelen veel te verduren. Het hele jaar door zijn ze onderhevig aan de invloeden van het weer: regen, zon, vrieskou en droogte, alles maken ze mee. Je steigerhouten meubels hebben buiten dus wat meer verzorging nodig dan meubels die binnen staan. Is je meubel van steigerhout onbehandeld, dan doe je er goed aan hem in ieder geval eens per jaar goed schoon te maken met speciale schoonmaakmiddelen en een harde borstel. Op die manier verwijder je de aanslag die er in de loop van het jaar op is gaan groeien. Wanneer de zomer voorbij is, ga je je tuinmeubelen waarschijnlijk wat minder gebruiken. Met een meubelhoes kun je ze in de maanden dat je ze niet gebruikt beschermen tegen invloeden van het weer.

Nano-coating voor je tuinmeubelen

Wil je je tuinmeubel optimaal beschermen, dan kun je gebruik maken van een speciale Nano-coating. Die zorgt ervoor dat je meubel extra mooi blijft. Het trekt in de bovenste laag van het hout, waardoor het van binnenuit een sterke beschermingslaag vormt. Dat biedt een goede bescherming tegen de invloeden van het weer, waar een buitenmeubel erg gebaat bij is. Het hout wordt er niet alleen vuilafwerend, maar ook waterafstotend van. Zo krijgt groene aanslag of mos geen kans om zich op je houten meubel te nestelen, waardoor hij mooier en sterker blijft.

Ook binnen goed verzorgd

Steigerhouten meubels hebben binnen een stuk minder te vrezen voor de invloeden van het weer, maar toch doe je er goed aan ook deze een beetje verzorging te bieden. Zo kun je je meubels goed schoon houden door gemorst eten of drinken tijdig op te ruimen met een licht vochtige doek, en bijvoorbeeld placemats te gebruiken voor de eettafel. Ook binnen kun je de Nano-coating gebruiken om je tafel of andere meubels waterafstotend te maken. Dat voorkomt vlekken, mocht er toch een keer iets op gemorst worden. Zo houd je je meubel eenvoudig schoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *