Hoe houd je je badtextiel mooi en goed?

Als je hebt geïnvesteerd of wilt investeren in goeie kwaliteit badtextiel, dan is het wel handig om te weten hoe je je badtextiel zo lang mogelijk mooi kunt houden. Zo kun je er langer van genieten en is het je geld dubbel en dwars waard. Hieronder lees je de trucjes die helpen!

Kleurbehoud

Iedereen kent deze tip wel, om de kleur van je badtextiel te behouden is het sowieso goed om alleen spullen met dezelfde kleur mee te wassen. Wat veel mensen niet weten is dat je voor kleurbehoud een scheut schoonmaakazijn bij je wasgoed kunt doen. Een scheut natuurazijn helpt trouwens ook. Dit zorgt er ook voor dat de kleuren van de handdoeken behouden blijven.

Als jouw bed en badspullen dezelfde kleur hebben, dan kun je overwegen om alles in één keer te wassen. Echter zal het altijd beter zijn voor de kwaliteit van je spullen, om ze apart te wassen.

Kan het iets kouder?

De meeste mensen wassen hun handdoeken op 60 graden. En hoewel het goed is om dat te doen als je handdoeken erg vies zijn, is het dus niet nodig als het wel meevalt met de viezigheid. Hoe hoger je de temperatuur hebt, hoe minder lang je handdoeken meegaan. Kijk dus eens of je je handdoeken op 40 graden kunt wassen. Schoonmaak- en natuurazijn zorgen er ook voor dat zeepresten worden opgelost. Dus raadzaam is om zeker een scheut toe te voegen als je op een lagere temperatuur gaat wassen!

Geen wasverzachter

Je kunt dus prima wat azijn erbij gieten, doe er echter geen wasverzachter bij! Wasverzachter zorgt ervoor dat je handdoek minder vocht opneemt als ie opgedroogd is. En daar schiet je niet veel mee op als je je wilt afdrogen.

Lekkerder voor jezelf

Dit is een tip die niet veel te maken heeft met het mooi houden van je handdoeken. Als je wilt dat je handdoeken zacht blijven, doe ze dan in de droger na elke wasbeurt! De droger klopt de zachte vezels van je badgoed weer op en hierdoor voelt ie lekker zacht aan. Een heerlijk verwenmoment na het douchen of badderen dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *