Hoe financier je een aanbouw?

Heb jij een huis in je bezit? In dat geval kan het zijn dat je na verloop van tijd te weinig ruimte hebt. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je veel meer spullen hebt gekregen in die periode, maar er kunnen ook andere redenen aan ten grondslag liggen. Misschien verwacht je bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding. In die gevallen kan een aanbouw ook zeer relevant zijn. Maar op welke manier kun je nu een aanbouw financieren, want het is wel een groot bedrag alwaar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we tips, zodat jij een aanbouw op een goede manier kunt financieren.

Geld lenen

De eerste en meest gangbare methode is om geld te lenen voor een aanbouw. Dit kan echter wel zo zijn nadelen hebben, aangezien veel verstrekkers van krediet redelijk terughoudend zijn tegenwoordig met geld lenen. Dit komt vanwege nadelige effecten uit het verleden. Ze willen er echt zeker van zijn dat het geld ook terug gaat worden betaald en omwille van die reden kan geld lenen soms best lastig zijn. En soms kun je dan wel weer geld lenen, maar dan heb je weer zeer hoge rente waar je rekening mee moet houden. Dus dat zijn problemen waar je tegenaan kunt lopen. Maar als jij bij een betrouwbare verstrekker wilt lenen, dan is het verstandig om je inkomen op orde te hebben. Want het is niet alleen voor de verstrekker belangrijk dat jij terug gaat betalen, maar ook voor jezelf want in de schulden zitten is geen fijn gevoel.

Hypotheek overzetten

Je kunt er ook voor kiezen om de hypotheek over te zetten. Maar wat betekent dat precies, vraag je je misschien af. Dat is gelukkig vrij eenvoudig uit te leggen. Je kunt bijvoorbeeld een groter geldbedrag afsluiten, zodat je een hogere hypotheek hebt. Met dat geld kun je er dan voor kiezen om de verbouwing te financieren. Dit heeft meerdere voordelen in vergelijking met een lening. Een voordeel is namelijk dat je dan veel minder rente hoeft te betalen. Bovendien hoef je dan geen nieuwe contracten met andere verstrekkers van leningen af te sluiten en dat is ook wel zeer voordelig uiteraard.

Sparen

Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om geld te gaan sparen voor een verbouwing. Dit is de beste methode waarbij je niet vast zit aan maandelijkse rente en aflosseingen. En dat kan zeer voordelig zijn. Het hangt er dan natuurlijk ook van af hoeveel geld je nodig hebt voor de verbouwing. Spreken we van een kleine verbouwing of een grote verbouwing? Is het een aanbouw van enkele duizenden euro’s, of loopt dit bijvoorbeeld tegen de honderdduizend euro aan? Ook zeer belangrijk om rekening mee te houden.

Geld van je familie lenen

Misschien heb je ook een vermogend familielid in je omgeving. Als dat het geval is: dan kun je daar natuurlijk ook geld van lenen. Het punt is echter wel dat je dan goede afspraken moet maken, anders kan het namelijk zeer pijnlijk worden als er iets verkeerd gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *