Het belang van een comfortabele stoel

Ervaar je aan het eind van de dag pijn na het verlaten van je werk, vooral in de rug, nek en schouder? Na nog een dag een pauze te hebben genomen om onze pijnlijke ruggen te helpen kalmeren, wisten we dat het tijd was om dieper in te gaan op hoe we werken. Het is belangrijk om rugklachten te voorkomen, belangrijk om goed en comfortabele stoelen te hebben die jouw rug goed support én een goede houding bevordert.

Problemen zonder een comfortabele stoel

Het menselijk skelet, voornamelijk de ruggengraat, is een gebied dat het meest kwetsbaar is voor de stress van zitten. Onderzoek toont aan dat slungelige en soortgelijke houdingen tijdens het zitten rugpijn, hoofdpijn en een slechte concentratie kunnen veroorzaken. Ergonomische stoelen zijn comfortabeler dan normale stoelen, omdat ze gebruiksvriendelijk zijn. U kunt alle kenmerken van de stoel aanpassen aan jouw individuele behoeften totdat jij je helemaal comfortabel voelt.

Ondersteuning is een must

Nu hebben de meeste stoelen onvoldoende ondersteuning, en in combinatie met urenlang zitten op het werk, verklaart dit waarom mensen die de hele dag zitten ongeveer evenveel lage rugpijn hebben als mensen die het grootste deel van hun tijd in staande positie doorbrengen. Bovendien, zonder een lange neksteun tijdens het zitten, ontwikkelt u stijfheid in uw nek- en schoudergebied en het kan ook leiden tot complicaties, zoals cervicale spondylose. Ergonomische stoelen hebben een hoofdsteun die je hoofd en nek ondersteunt, zelfs als je je wilt uitrekken.

Alleen het beste voor jou

Pas dus goed op welke stoelen jij koopt en waar jij in investeert. Niet alle stoelen kunnen dus diezelfde steun bieden en het ligt er ook aan wat de functie van de stoel is. Is het voor een kantoor of juist meer voor iets anders, namelijk een stoel waar je lekker in kan chillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *