Heb jij al nagedacht over een loft woning?

Er zijn maar weinig woningtypen die zo cool, chic en wenselijk zijn als een loft. Met hun ongewoon flexibele indeling en vele voordelen is de loft zowel een verfijnde als ontspannen plek. Als je momenteel in een loft woont, weet je waar we het over hebben. Als je op zoek bent naar een loftwoning, kan dit artikel nuttig voor je zijn.

De beroemde loft

Je denkt nu misschien vast, “maar wat is een loft woning?” Technisch gezien kan een loft de bovenste verdieping zijn (zoals een zolder) in een gebouw, direct onder het dak. In de praktijk zijn loft appartementen eigenlijk één grote, aanpasbare open ruimte. Deze appartementen vinden hun oorsprong in voormalige industriële of commerciële gebouwen, hoewel ze ook uit andere soorten constructies kunnen komen. Wil je meer weten over de oorsprong en of een loft woning iets is van jou? Kijk eens naar de loft blogs van Woonlovers!

De voor- en nadelen

Zoals alles in het leven, heeft een loft ook meerdere voor- en nadelen. Bij de voordelen kun je denken aan geweldig natuurlijk licht. Naast hoge plafonds zijn er namelijk typisch grote ramen. Deze laten een waanzinnig grote hoeveelheid natuurlijk licht binnen, waardoor de hele ruimte gemakkelijk wordt opgefrist en opgefleurd. Hiernaast beschouwen veel mensen het ontbreken van muren in een loft als de perfecte basis om hun ontwerpstijl de showen. Het is eigenlijk een leeg canvas, waar je de vrije hand hebt om alles in te delen en te creëren zoals jij het wilt. De typische appartementen hebben industriële details om mee te werken. Denk aan charmante kenmerken als blootliggende bakstenen muren of leidingwerk.

Helaas zijn er ook nadelen. Door de open indeling en hoge plafonds geeft de ruimte een luide en echo-achtige akoestiek. Om dezelfde redenen en de oude constructie kan je energierekening hoog oplopen. Als laatste biedt een loft beperkte opslagruimte. Aan jou de afweging of deze nadelen het je waard zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *