Heb jij al een sfeerhaard in jouw woonkamer? Voordelen & keuzetips!

Ben je op zoek naar meer sfeer, romantiek en elegantie in huis? Dan is de aanschaf van fraaie elektrische sfeerhaard een slimme keuze. Een sfeerhaard in de kamer neerzetten heeft een behoorlijke reeks voordelen te bieden. In dit artikel gaan we in op de vele pluspunten van een sfeerhaard voor in je interieur. En we geven je tips waar je op moet letten als je op zoek bent naar een geschikte haard die bij jouw interieurstijl en specifieke wensen past.

Wat hebben sfeerhaarden voor voordelen en meerwaarde te bieden?

 

Zonder twijfel is de gezellige atmosfeer die je met een elektrische sfeerhaard kunt creëren een van de grootste voordelen van dit type haarden. Kenmerkend voor sfeerhaarden is dat ze je verrassen met een prachtig vlammenspel, waardoor je helemaal tot rust komt. Houd je van romantiek, intimiteit, vrolijkheid en relaxedheid? Dan gaat een sfeerhaard direct helpen om dit gevoel in huis te versterken. Zeker op koude, gure en natte najaarsdagen en winterdagen is het heerlijk als je koud en verkleumd je woning in komt en je vervolgens kunt opwarmen bij de haard. Sfeer en comfort zijn dan ook de toverwoorden van het fenomeen sfeerhaard.

Een ander interessant voordeel van een sfeerhaard is het beperkte onderhoud dat deze haard soorten nodig hebben. Fijn is ook dat je in principe geen schoorsteen nodig hebt. Het kopen, laten installeren en onderhouden van sfeerhaarden is gemakkelijker dan je denkt.

In de derde plaats is het mooie van een sfeerhaard het feit dat deze haarden energiezuinig en warmte-efficiënt zijn. Voor een sfeerhaard heb je ook geen brandhout nodig. En dat scheelt op de langere termijn een hoop stookkosten, want haardhout is duur.

Ten slotte: qua modellen en soorten elektrische sfeerhaarden is er enorm veel keuze op de markt. Of je nu een inbouw-sfeerhaard zoekt voor in de wand, een losstaand model in je kamer wilt neerzetten of een hangende sfeerhaard (ook dat kan!) wil kopen: er is op het gebied van haarden echt enorm veel keuze. Om je te helpen slim en goed te kiezen, zetten we hieronder een aantal tips en adviezen voor je op een rijtje die je kunnen helpen om de juiste beslissing te maken.

 

De ideale elektrische sfeerhaard voor jezelf kiezen: welk model kies jij?

 

Als je een elektrische sfeerhaard zoekt bij een specialistisch bedrijf dat haarden verkoopt, zul je merken dat er veel te kiezen valt qua soorten haarden. In principe bestaan er vier hoofdmodellen elektrische haarden: vrijstaande elektrische haarden, inzethaarden, hangende elektrische haarden en inbouwhaarden. Elke type heeft zijn eigen unieke uitstraling en voordelen. Vrijstaande elektrische haarden hebben als grote voordeel dat ze mobiel zijn. Ze staan op poten en kunnen dus (als er een stopcontact in de buurt is) overal in de woonkamer neergezet worden. En, ook dat is leuk om te doen: je kunt deze haarden zelfs meenemen als je op bezoek gaat bij familie of een vakantiewoning hebt geboekt. Ideaal dus!

Inzethaarden op elektriciteit worden ingebouwd in een bestaande constructie, zoals een wand, muur of schoorsteenmantel. Deze haarden zijn gemakkelijk te plaatsen, kunnen snel aangesloten worden en werken daarna direct. Fijn aan deze haarden is dat ze in allerlei stijlen verkrijgbaar zijn. Verder kunnen inzethaarden zelfs ingebouwd worden in bestaande kasten.

Een opkomende trend zijn de steeds populairder wordende hangende haarden. Deze haarden zijn voorzien van een sterke beugelconstructie, waardoor ze gemakkelijk aan de muur gemonteerd kunnen worden. Wil je de haard een keer verplaatsen voor een andere sfeer, dan is demontage snel geregeld en hang je de haard snel op een andere plek op.

Ten slotte kennen we nog een vierde type elektrische sfeerhaard, namelijk de inbouwhaard. Inbouwhaarden worden in een muur of wand ingebouwd en zijn daarna in principe niet meer verplaatsbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *