Duurzaam bouwen met groene oplossingen

Door toedoen van de mens verdwijnt er steeds meer natuur uit de wereld. Delen koraal en hele stukken bos verdwijnen. Het zorgt allemaal voor een hoop ellende in de wereld. Gelukkig hebben we Mobilane. Zij zijn erop gefocust om een groene omgeving te creëren. Dit doen ze niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en instellingen. Ze hebben veel creatieve groene oplossingen die ook nog eens een lust voor het oog zijn. Hieronder staan een paar Mobilane groene oplossingen beschreven.  

Kant & Klaar Haag  

Een groene oplossing van Mobilane voor meer privacy in de tuin is de Groene kant-en-klaar-haag. Een haag is namelijk de perfecte omheining voor een tuin. Het geeft veel privacy en het is zoveel mooier dan een schutting. Het geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan de tuin en het is ook nog eens beter voor het milieu. Een haag neemt namelijk ook co2 op uit de lucht en maakt daar zuurstof van. Het probleem met een haag is alleen dat het eerst moet groeien voordat je er privacy van ervaart. Een schutting daarentegen, biedt meteen privacy. Mobilane plaatst daarom kant & klare hagen zodat je meteen van meer privacy kunt genieten. Dit kan voor de omheiningen van bedrijven maar wordt ook veelvuldig gebruikt door particulieren.  

Live divider 

Een live divider is  groene oplossing voor het kantoor. Een druk en vol kantoor kan bij werknemers zorgen voor stress. Om een rustige werkplek voor iedereen te creëren wordt er daarom gebruikt gemaakt van allerlei wanden en schotten. Dit worden ook wel ‘live dividers‘ genoemd. Mobilane biedt live dividers aan die bestaan uit planten. Ten eerste ziet die groene muur van planten er ontzettend goed uit, oprecht een lust voor het oog. Maar ten tweede doet de live divider het werk, waarvoor het bestemd is, ook nog eens dubbel zo goed. Door deze groene plantenmuur heb je namelijk geen last meer van alle collega’s aan de andere kant. Een onderzoek heeft uitgewezen dat planten op het kantoor de productiviteit verhogen. Dubbel zo goed dus. Naast de live divider heeft Mobilane nog vele andere creatieve groene oplossingen. Als ik je nieuwsgierig heb gemaakt nodig ik je uit een kijkje te nemen op hun site.  

Duurzaam groen bouwen

In deze tijd is het meer dan ooit belangrijk dat we naar de toekomst kijken en hoe we bij het bouwen rekening houden daarmee. Dat bat bouwen begint aan de tekentafel.Iedereen houdt van groen en hoe mooi is het het dat er bij de bouw al verticaal groen of mooie natuurlijke elementen door de architect kunnen worden verwerkt. Daar is expertise voor nodig en deze is in huis bij mobilane, en als u denkt dat zal te duur voor zijn me. Er zijn mogelijkheden met subsidies, informeer vrijblijvend en voor u het weet zit u of uw kantoor in een prachtige natuurlijke omgeving in de stad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *