Gezonde ijsthee

Een gezonde drank voor kinderen! Wil je graag een andere drank op tafel zetten dan de standaard frisdrank zoals cola, sinas of 7up? Wil je je kinderen iets anders te drinken geven dan ranja? Het zoeken naar een lekkere frisdrank of ijsthee zonder suiker kan erg lastig zijn. Wij helpen je graag op weg naar een paar gezondere opties.

Gezond kan zeker lekker zijn!

Een gezondere variant is dan het zelf maken van een limonade zonder suiker. De enige benodigdheden zijn water, hakhoning en eventueel vers fruit. Begin bij jouw favoriete smaak Hakhoning. Is dat Sinaasappel, Citroen, hakhoning Anijs, Menthol of Eucalyptus? Verwarm een pannetje met 500ml water op laag vuur (het hoeft niet te koken) en los daar brokken Hakhoning in naar smaak. Laat het geheel afkoelen, voeg eventueel nog wat vers fruit toe en laat het geheel even in de koelkast staan. Voilà: een heerlijk zelfgemaakte natuurlijke limonade!

Heb je liever een suikervrije ijsthee? Gebruik dan een (niet te sterke) thee in plaats van water en voeg daar weer naar smaak hakhoning aan toe terwijl het warm is. Laat het geheel goed afkoelen en geniet van jouw eigen gemaakte drankje! Wil je nog een smaak toevoegen, probeer dan eens versgeperst citroensap, geraspte gember, limoen, munt, komkommer of vers fruit. Op deze manier kan je blijven variëren.

Natuurlijk bevat de Hakhoning ook suikers, het is namelijk de manier waarmee we de limonade of ijsthee zoet maken. Maar de honing is gezonder dan de geraffineerde suikers uit de normale limonade. Denk maar eens aan de hoeveelheid vitamines en mineralen die honing bevat.

Wat wordt jouw volgende favoriete drankje?

Wij horen graag van je welk drankje jij gemaakt hebt met jouw favoriete Hakhoning smaak. Wil je hakhoning kopen? Heb je ook de nieuwe smaken al in huis? De nieuwste Hakhoning smaken van Erik zijn Hakhoning Aardbei en Drop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *