Geef je huis een make-over met nieuwe kozijnen
 

De kozijnen van een woning zijn voor een groot deel bepalend voor de uitstraling en het wooncomfort. Oude, schilferende kozijnen geven je huis een slecht onderhouden indruk. Ook kan het zorgen voor tocht en kou, geluidsoverlast en overmatige hitte in de zomer. Met nieuwe kozijnen en hoog rendementsglas geef je het huis dus een enorme opkikker en verhoog je jouw woongenot! Bovendien bespaar je zo een hoop energie en dus geld; iets wat ook nog eens beter voor het milieu is. Een win-win situatie dus. Maar welk soort kozijnen zijn er eigenlijk? Wij vertellen je er meer over. 

Kleur en materiaal


Het is erg leuk om mooie, strakke kozijnen in een nieuwe kleur te nemen. Daarmee zie je goed dat jouw huis is opgeknapt. Welke kleur je kiest, is afhankelijk van je eigen voorkeur en de stijl en het kleurenpalet van je woning. Qua materiaal is het slim om je even te verdiepen in wat er verkrijgbaar is. Een veel gekozen materiaal is metaal. Daarbij denk je misschien meteen aan roestige, lastig te openen ramen en deuren. Maar niets is minder waar. Moderne gebouwen worden tegenwoordig vaak uitgerust met aluminium deuren en ramen. Het is een zeer duurzaam en super sterk materiaal. Kijk maar eens op https://aluprof.com/nl wat de mogelijkheden allemaal zijn. Met de innovatief ontworpen aluminium kozijnen in combinatie met HR++ glas heb je fantastische ramen die goed isoleren, gemakkelijk te hanteren zijn, inbraak werend zijn en decennia lang meegaan. Je investering hierin betaalt zichzelf terug!

Veelzijdig kunststof


Verder zijn er ook kunststof kozijnen. Ook deze kozijnen gaan lang mee en zijn onderhoudsvriendelijk. Ze zijn wat minder prijzig in de aanschaf, maar ze zijn minder duurzaam (niet recyclebaar) en minder inbraak werend dan de aluminium variant. De mogelijkheden qua stijl zijn misschien wel wat uitgebreider. Zo kun je kiezen voor een soort dat dezelfde klassieke uitstraling heeft als hout of voor een type dat juist super modern en strak is. Voor wat betreft de isolatiewaarde zit je met dit type kozijnen ook goed. Heb je een oud pand en wil je die sfeer ook houden? Dan is de keuze voor kunststof helemaal niet slecht!

Hout leeft

Hout is natuurlijk van oudsher hét materiaal voor kozijnen. Het heeft twee grote voordelen. Als eerste brengt het sfeer en klasse aan je woning want hout leeft! Dat is met geen enkel ander materiaal te vergelijken. Het twee voordeel is tegelijkertijd een nadeel. Hout moet je goed onderhouden en minstens eens in de vijf jaar schilderen. En nou komt het: dat geeft je de gelegenheid om voor een ander kleurtje te kiezen. Dus, hou je van sfeer en verandering? Dan is hout voor jou het perfecte materiaal. 

Nog even in het kort:

  • Aluminium ramen en aluminium deuren: prijziger in aanschaf, zeer duurzaam, onderhoudsvriendelijk
  • Kunststof kozijnen: lagere aanschafsprijs, veel mogelijkheden, onderhoudsvriendelijk, iets minder duurzaam
  • Hout: sfeervol, meer onderhoud, meer variatie

Vraag je dus af wat je wensen zijn qua onderhoud, uitstraling en prijs. Dan kom je snel uit op de voor jou perfecte keuze.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *