Geef eens een fris kleurtje aan je huis

Ben je de kleur van die muren in de keuken zo moe gezien? Of hebben de deuren en kozijnen aan de buitenkant een nieuwe kleur nodig? Wanneer je moe geraakt aan je huis kan het al heel wat helpen door een nieuw kleurtje toe ge voegen aan je muren of meubels. Dat is ook een goedkopere oplossing dan ineens een nieuw huis te kopen en te verhuizen.

Werk stap voor stap

Wanneer je aan een kamer begint te schilden wil je vaak al meteen heel het huis schilderen. Je voelt dat je op dreef bent en het vooruit gaat. Toch is het aan te raden om stap voor stap te werken. Begin bij de keuken, ga dan naar de woonkamer, tv-kamer… Op die manier kan je telkens per kamer werken en hoef je niet in een bouwwerf te wonen. Schuif alles aan de kant, plak de plinten en vloer goed af en zorg voor een set goede borstels. Gebruik niet enkel een grote roller maar denk ook aan de kleine borstels voor alle hoeken en kantjes mooi af te werken. Bestel de verf online of ga langs in de winkel. Trek je vuile kleren aan en begin te schilderen. Een leuke bezigheid voor in de weekends of om na het werk eens iets anders te doen dan in de fauteuil te gaan zitten.

Buiten

De buitenkant van het huis heeft op een gegeven moment ook een nieuw kleurtje nodig. De omstandigheden buiten zijn iets zwaarder voor de verf dan binnen. Er zijn veel meer factoren die meespelen, zoals het weer. De verf die je binnen gebruikt, kan je dus niet buiten gebruiken. Er zijn verschillende soorten verf die geschikt zijn voor buiten, zoals Sigma S2U Gloss. Dit is een zeer duurzame oplosmiddelhoudende lakverf in hoogglans en kan op ieder moment van het jaar gebruikt worden door de speciale 4-seizoenonderhoud.

Stel je eigen kleur samen

Er zijn zoveel verschillende kleuren dat het vaak moeilijk is om een keuze te maken. Kijk daarom goed naar de verschillende kleuren in glans of mat. Eens je een keuze hebt gemaakt kan de kleur die jij hebt gekozen gemaakt worden. Heb je een groot oppervlak te schilderen ga je beter voor een grote pot verf. Heb je niet zoveel om te schilderen dan kan je gaan voor een pot van 1 of 2,5 liter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *