Garage ombouwen tot Man Cave in 4 Simpele Stappen

Heb jij een garage waar je simpelweg niets mee doet? Dat is ontzettend zonde! Het is namelijk een ruimte die meetelt als vierkante meters van je huis. Waarom doe je er dan niks mee? Misschien omdat je alles overal al kwijt kan? Toch is het leuk om er iets van te maken. Wellicht ben jij een echte kroegtijger? Of groot sportliefhebber? Maak dan een (wo)mancave. Daar worden je vrienden vast en zeker jaloers van. Wat je moet doen om een mancave te maken van je garage? Dat leggen wij je uit in vijf eenvoudige stappen. 

1. Neem de vloer onder handen

Een betonnen vloer is niet fijn voor een mancave. Het is namelijk ontzettend koud. Wil je het in de winter niet voor honderden euro’s stoken, dan is het goed om een nieuwe vloer te leggen. Dit kan tapijt, hout of epoxy zijn, het is natuurlijk compleet aan jou. Of vind je het eigenlijk wel prima zo en wil je niet zo veel geld uitgeven, dan kan je altijd een vloercoating over het beton strijken. Daarmee breng je nieuw leven aan de vloer van de garage. Daarnaast zorgt dit voor stukje extra hygiëne voor de vloer.

2. Doe iets aan de muren

De meeste muren zijn in garage zijn van beton en dat is niet ideaal voor een comfortabel binnenklimaat. Heb jij een knusse mancave, dan wil jij natuurlijk dat er weinig warmte verloren gaat. In de kou zitten is maar niks. Daarom is het belangrijk om de muren te isoleren. Breng daarnaast iets meer textuur aan, een likje verf of leuk behangetje is altijd een goed plan. Als er geen raam aanwezig is, is het verstandig om lichte kleuren te implementeren. Anders wordt het heel snel een donker hok.

3. Verlichting

Er is een grote kans dat jouw garage nu vol hangt met ongezellige TL-buizen of een enkele gloeilamp die verdrietig aan het plafond hangt. Daar moet verandering in komen, in een mancave moet er namelijk een gezellige sfeer hangen. Verlichting is daar onmisbaar in. Denk bijvoorbeeld aan verstelbare of smart verlichting of zelfs neon.

4. Na verlichting komt inrichting

Je garage is nu bijna omgetoverd tot mancave. Het enige waar je nu nog over na moet denken is de inrichting. Wil je een hele bar in je garage? Dan kan jij een eigen bar maken, maar kan je natuurlijk ook op maat laten maken. Heb je nog een oude koelkast over? Maak die eerst goed schoon met waterstofperoxide voor een grondige reiniging en plaats deze in de bar.

Een hele grote comfortabele bank is essentieel voor jouw mancave. Een plek waar je lekker kan neerploffen na een lange dag of een sportwedstrijd kan bekijken. Plaats een grote TV en jouw mancave is compleet. Natuurlijk is het als laatst nog leuk om je mancave aan te kleden met verschillende accessoires zoals posters en schilderijen. 

Ga jij nu je garage ombouwen tot mancave? Wij wensen je veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *