Ga jij dit jaar op vakantie? Met domotica houd je je huis veilig!

Wanneer je op vakantie gaat, is het wel zo prettig dat je je huis met een veilig gevoel achter kunt laten. De meeste inbraken gebeuren uiteraard wanneer je van huis bent, en daarom is het een goed idee om het inbrekers niet te makkelijk te maken wanneer je een tijdje weg bent. Wist je dat er tegenwoordig manieren zijn om je huis goed in de gaten te houden, ook wanneer je niet thuis bent? Dat doe je met domotica. Je kunt er inbrekers mee ontmoedigen en afschrikken, en zorgt ervoor dat je huis veiliger is dan ooit tevoren. In dit artikel vertellen we je hoe je met domotica je huis klaar kunt maken voor een zorgeloze zomer.

Domotica, wat is dat?

Domotica heeft te maken met het automatiseren van processen rondom je huis. Ook in de zorg wordt domotica gebruikt. Je kunt met zo’n domotica-systeem van alles, van het op afstand besturen van je verwarming en verlichting, tot het automatisch kunnen afsluiten of openen van je deuren en ramen. Ook het bewateren van de planten in je tuin kan automatisch en zelfgestuurd gebeuren! Met domotica maak je van je huis dus al snel een ‘smart home’. Ideaal wanneer je hem wilt beveiligen wanneer je op vakantie gaat. Zo kun je met je smartphone gewoon in de gaten houden wat er in je huis gebeurt, en kun je snel ingrijpen wanneer er iets niet in de haak is.

Laat het lijken alsof je thuis bent

Zo kun je het met domotica ook laten lijken alsof je gewoon thuis bent, terwijl je eigenlijk op vakantie bent. Inbrekers laten zich als lang niet meer voor de gek houden met een lampje dat elke avond rond dezelfde tijd aanspringt en weer uitgaat, en domotica gaat daardoor verder. Zo kun je ervoor zorgen dat de gordijnen op realistische momenten openen en sluiten, dat de lichten in verschillende kamers aangaan en uitgaan, en de radio en TV aan- en uitgaan op basis van je dagelijkse routine. Heb je een hond? Dan kun je het geblaf afspelen wanneer er iemand te dicht bij je deur of het raam komt.

Een domotica-specialist helpt

Het mooie van domotica, is dat je het perfect op jouw huis en wensen af kunt stemmen. Een domotica expert kan jou helpen om het ideale systeem voor jou samen te stellen, zodat je altijd met een goed gevoel op vakantie kunt en ook je woonplezier wordt vergroot. Het integreren van een domotica-systeem, zoals die van Satel, is namelijk altijd maatwerk. Benieuwd wat domotica voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact op met een expert zoals Comfortica!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *