Eiken in de badkamer

Interieurtrends blijven veranderen. Dat geldt ook voor trends in de badkamer. Wat er nu veel te zien is, is eiken in de badkamer. Misschien ben je geneigd te denken dat hout in de badkamer een slecht idee is vanwege vocht. Maar vergeet niet dat hout een natuurproduct is dat ook buiten hoort. Een eiken badkamermeubel zie je bijvoorbeeld steeds meer terug, omdat het een duurzaam product is met een natuurlijke uitstraling. Je kunt ook een toiletmeubel van hetzelfde hout in huis halen.

Een natuurlijke uitstraling

Eiken heeft een natuurlijke uitstraling. Met name omdat je bij eiken badkamermeubelen de structuur van de houtnerf blijft zien. Als houten badkamermeubelen gelakt worden, zie je dit niet meer. Bij eiken is lakken geen verstandig idee, omdat het gevoelig is voor temperatuurwisselingen, waardoor de lak kan scheuren. Een eiken badkamermeubel kan wel geolied worden om een andere kleur te krijgen. Je blijft dan de houtnerf zien. Zo blijft het in elke tint een natuurlijk ogend product.

Badkamermeubel of toiletmeubel

Een toiletmeubel of badkamermeubel is vergelijkbaar, maar niet hetzelfde. Beide bieden opbergruimte en een wasbak, maar een toiletmeubel is een stuk kleiner. Het is een ideale oplossing voor in je toiletruimte. Je kunt er je reserve toiletrollen en zeep bewaren of menstruatieproducten in leggen. Zo heb je een opslagruimte en een wastafel in één. Een badkamermeubel is wat groter en je kunt hier, afhankelijk van het formaat dat je wil, ook twee wasbakken op laten plaatsen. 

Kranen en wasbakken bepalen

Je hebt dus veel vrijheid in je houttint, natuurlijk ook in het ontwerp, en in het formaat. Maar de details zijn evengoed belangrijk. Je bepaalt zelf de wasbak die je op je toiletmeubel of badkamermeubel wil, evenals je kiest welke kranen je wil. Dat geldt voor het ontwerp en voor de kleur van zowel de kranen als de wasbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *