Eigen keuken wrappen? Zo doe je het!

Het wrappen van een keuken is een populaire en goedkope manier om een oude of verouderde keuken een nieuwe look te geven. Het proces van het wrappen van een keuken omvat het bedekken van de bestaande kastdeuren, lades en werkbladen met een folie. In deze blog zullen we je laten zien hoe je zelf je keuken kunt wrappen.

Wat heb je nodig:

  • Keukenfolie (verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen)
  • Schaar
  • Liniaal of meetlint
  • Snijmes
  • Rakel
  • Föhn
  • Schuurpapier
  • Ontvetter
  • Doek

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het wrappen van je keuken, moet je ervoor zorgen dat alle oppervlakken grondig zijn gereinigd en ontvet. Dit kan gedaan worden met een ontvetter en een doek. Schuur ook lichtjes over de oppervlakken met schuurpapier om ervoor te zorgen dat de folie goed hecht.

Stap 2: Meet de afmetingen

Meet de afmetingen van de kastdeuren, lades en werkbladen op. Noteer de breedte en lengte van elke afzonderlijke deur en lade. Markeer deze afmetingen op de achterkant van de folie met een potlood en een liniaal of meetlint. Zorg ervoor dat je extra folie hebt voor overlappingen en uitsparingen.

Stap 3: Snij de folie

Snijd de folie met een scherp snijmes. Zorg ervoor dat je een gladde en rechte snede maakt. Dit is vooral belangrijk als je een patroon hebt gekozen dat moet overeenkomen met de volgende stukken folie.

Stap 4: Breng de folie aan

Breng de folie aan op de kastdeuren, lades en werkbladen. Begin met het verwijderen van een klein gedeelte van de achterkant van de folie en plaats deze op de hoek van de kastdeur of lade. Werk vanuit het midden naar de zijkanten toe om luchtbellen te voorkomen. Gebruik een rakel om de folie glad te strijken en overtollige lucht te verwijderen.

Stap 5: Snijd de folie bij

Snijd de folie bij op de randen en hoeken van de kastdeuren en lades. Maak een inkeping in de hoeken zodat de folie gemakkelijker kan worden gevouwen en gladgestreken.

Stap 6: Herhaal het proces

Herhaal het proces totdat alle kastdeuren, lades en werkbladen zijn bedekt met folie.

Stap 7: Verwijder luchtbellen

Als er luchtbellen onder de folie zitten, gebruik dan een naald of prikpen om deze voorzichtig te doorboren. Druk vervolgens de lucht eruit met een rakel en strijk de folie glad.

Stap 8: Verwarm de folie

Gebruik een föhn om de folie te verwarmen en soepeler te maken. Dit zal helpen om de folie beter te laten hechten en eventuele rimpels of luchtbellen eruit te krijgen. Houd de föhn op ongeveer 10 cm afstand van de folie en beweeg deze langzaam heen en weer over het oppervlak. Pas op dat je de folie niet te lang of te heet verwarmt, omdat dit de folie kan beschadigen.

Stap 9: Controleer en werk af

Controleer of alle randen goed vastzitten en snijd eventuele overtollige folie weg met een snijmes. Werk ook alle hoeken en randen af met een rakel om er zeker van te zijn dat de folie goed vastzit en er geen luchtbellen meer onder zitten.

Stap 10: Geniet van je nieuwe keuken!

Nu je keuken is gewrapt, kun je genieten van de nieuwe look en uitstraling van je keuken. Het wrappen van een keuken is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om je keuken te upgraden zonder de kosten en moeite van een volledige renovatie. Met een beetje geduld en oefening, kun je zelf je keuken wrappen en deze een nieuwe en moderne uitstraling geven.Wil je niet alleen je keuken een upgrade geven, maar ook je vloer? Neem dan eens een kijkje bij Stile Floors! Daar hebben ze allerlei verschillende PVC vloer kleuren beschikbaar. Zo vind je een vloer die echt bij je nieuw gewrapte keuken past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *