Een tv kopen? Dit zijn je opties

Een tv aanschaffen is misschien moeilijker dan het lijkt. Want door de vele opties en uitvoeringen is het moeilijk te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Wil jij graag een tv kopen? Dan is het goed om te weten welke mogelijkheden je hebt. Zo ben jij beter in staat om de juiste keuze te maken en weet je zeker dat je optimaal gaat profiteren van jouw nieuwe aanwinst. Hier ontdek je alle soorten tv’s die jij kunt aanschaffen!

OLED tv

Een OLED televisie is een variant op de LED tv. Bij dit type tv wordt gebruik gemaakt van OLED (organische licht emitterende diodes). Dit houdt in dat iedere pixel licht geeft, waardoor je geen achtergrondverlichting nodig hebt. Je geniet van haarscherp en helder beeld dat een zeer goed contrast geeft. OLED tv’s zijn vaak wat groter en bestaat in tal van variaties. Ook zeer dunne OLED televisie schermen zijn verkrijgbaar. Vrijwel alle moderne OLED schermen zijn 4K.

QLED tv

Waar OLED werd uitgevonden door LG, is QLED uitgevonden door het merk Samsung. Het is in veel opzichten hetzelfde. Het beeldscherm van deze televisie bestaat uit een laag nanokristallen die onder de invloed van licht opkleuren. Zo is er een veel hoger kleurbereik mogelijk en geniet je optimaal van een scherp en helder beeld waar de kleuren mooi uitkomen.

Merken, formaten en andere aandachtspunten

OLED en QLED zijn op dit moment de meest populaire tv’s. De meeste mensen hebben een dergelijke tv van topmerken als LG, Samsung en Philips: deze televisies staan bekend om de zeer goede kwaliteit. Let ook goed op de grootte van het televisiescherm. Het formaat van een scherm hangt af van de kwaliteit, maar ook van de beschikbare ruimte en de kijkafstand. Dit weegt allemaal mee in het maken van de keuze. Kijk ook naar de aansluitingen, ondersteuningen en andere extra eigenschappen om zo de beste televisie te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *