Een stijlvolle oplossing voor je flatscreen

Veel mensen kijken graag televisie, maar niet iedereen wordt blij van dat grote zwarte gevaarte in de woonkamer. De schermen worden steeds groter en de kijkervaring steeds beter. Hierdoor neemt de tv echter ook een steeds prominentere plek in de woonkamer in. Zou jij dit graag anders zien? Wij geven je een paar tips waarmee je de televisie stijlvol weg kunt werken in jouw interieur. 

Achter de gordijnen

Met een tv standaard verplaats je jouw flatscreen in een handomdraai. Rij de televisie na gebruik achter de gordijnen zodat deze mooi buiten beeld valt. Of hang de tv aan de muur op een plek waar je het scherm na gebruik toe kunt dekken met gordijnen. Met een tv standaard onder de televisie krijg je veel flexibiliteit, omdat deze standaarden doorgaans beschikken over wieltjes. Ook zakelijk wordt het tv standaard dan ook veel gebruikt, onder meer op beurzen en tijdens meetings. 

Tv wegwerken in kast

Je kunt je televisie mooi wegwerken in een kast die groot genoeg is. Vaak valt het wel aan te raden om openslaande deuren te vervangen door deuren met een geleide-systeem. Hierdoor nemen de deuren een stuk minder ruimte in. Let ook altijd goed op de kijkhoogte, zodat je comfortabel naar je favoriete programma’s kunt kijken. Over het algemeen kijkt het prettig als het scherm op 95 centimeter van de grond hangt. Ook moet je waarschijnlijk een paar luchtgaten in de achterkant van de kast maken. De televisie wordt namelijk warm en deze warmte moet kunnen worden afgevoerd. 

Inbouwen in de muur

Een strakke manier om de televisie op te laten gaan in je interieur, is door deze in te bouwen in de muur. Zo heb je direct een stijlvolle oplossing voor de snoeren en kabels. Ook deze werk je netjes weg in de muur. Als je niets kijkt kun je iets voor de tv hangen, zoals een verschuifbare fotolijst. Of gebruik het scherm om een kunstwerk te tonen. Een groot voordeel van de ingebouwde televisie is dat het apparaat maar weinig ruimte in beslag neemt. Zo oogt je woonkamer direct een stuk groter en ruimtelijker. Plaats de televisie op een rechte muur of bijvoorbeeld in een tussenwand of boven de haard. Er zijn kant-en-klare achterwanden te koop voor je tv. Hier hang je de televisie in op en kun je direct alle kabels in kwijt. Net als bij het inbouwen van de televisie in een kast is het belangrijk om er op te letten dat de warmte weg kan. Met een tv standaard heb je hier geen last van, omdat de tv op zichzelf staat. 

TV als pronkstuk in je interieur

Je kunt het ook over een heel andere boeg gooien en juist besluiten om de aandacht te trekken met je televisie. Zet het apparaat op een stijlvol tv standaard of kies voor een televisiemeubel dat past bij jouw woonsmaak. Een tv standaard past perfect in een minimalistisch interieur, maar ook in een inrichting in Scandinavische stijl of een moderne inrichting. De strakke lijnen zorgen ervoor dat het tv standaard prachtig tot zijn recht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *