Een stapelbed kopen, waar let je op?

Bij elke aankoop let je toch wel op een aantal punten, want je wilt geen miskoop doen. Maar waar kijk je naar wanneer je een stapelbed wilt kopen? De kinderen zijn al wel enthousiast, maar wat zijn de belangrijkste punten? Sowieso is het belangrijk dat het binnen jouw budget past en dat het bij het interieur van de kinderkamer past, maar wat nog meer?

  1. Val alsjeblieft niet

Je wilt niet dat je midden in de nacht wakker wordt door een hard en angstaanjagend geluid én erachter komt dat het jouw kind is. Je kan hem of haar die nacht wel kalmeren en terug in bed stoppen, maar de angst dat het nog eens kan gebeuren, wil je niet. Dus kijk goed of er een uitvalbeveiliging aanwezig is voor het bovenste bed. Dan kan jij zonder angst slapen en blijft je kind ongedeerd.

  1. Dikte van het matras

Is het heel belangrijk om hier over na te denken? Ja, want je wilt dat de uitvalbeveiliging werkt en dan is er toch een maximale dikte voor het matras. Anders koop je een goed stapelbed met die beveiliging en kan die niet zijn werk doen. Daarnaast kan een dun matras erg oncomfortabel zijn. Conclusie: Niet te dun, maar ook zeker niet te dik. Zoek even op welk matras het beste is voor dat stapelbed en dan moet het gewoon goed komen

  1. Genoeg bewegingsruimte

Heel fijn dat een stapelbed extra ruimte creëert in de slaapkamer, maar het is ook belangrijk dat het stapelbed een juiste afmeting heeft tussen het plafond en het bovenste matras. Dan kan jouw kind genoeg bewegen en stoot jouw kind zijn of haar hoofd niet. Dat kan goed gebeuren dus houdt een minimale afstand van 75 cm tussen het plafond en het bovenste matras.

  1.  Kinderen blij, ouders blij

De kinderen zijn razend enthousiast dat zij samen op één kamer mogen slapen in een super cool stapelbed. Wanneer het stapelbed in de slaapkamer staat, gaan zij het zo snel mogelijk zijn en/of haar vriendjes het nieuws vertellen. Om ze zo enthousiast te houden, is het verstandig om ze te betrekken bij de keuze van het stapelbed. Natuurlijk bepalen jullie welke het uiteindelijk wordt, maar dat geeft hen toch weer meer plezier en genieten zij straks nog veel meer van hun stapelbed.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *