Een papier-maché landschap maken voor je kerstdorp

De feestdagen liggen weer in het vooruitzicht wat betekent dat je bijna kan beginnen met het bouwen van een kerstdorp. Voor de echte kerstdorpliefhebbers is dit het hoogtepunt van het jaar. Het staat super gezellig in huis en je kan er uren naar kijken. Een kerstdorp is pas echt compleet als je een mooi landschap hebt. Een passend landschap voor jouw kerstdorp kan je zelf maken met papier-maché. Lees hieronder hoe je dat doet.

Benodigdheden

Om te beginnen heb je de volgende benodigdheden nodig: behanglijm, kippengaas, karton en een schaar. Rollen kippengaas zijn verkrijgbaar bij een bouwmarkt in verschillende grootte en dikte.

Landschap vormen

Stap 1 is om te beginnen met het vervormen van het kippengaas in de gewenste vorm. Aparte stukken gaas kan je aan elkaar maken met ijzerdraad en eventuele scherpe punten kan je naar binnen buigen. Als je de gewenste vorm hebt moet je nog even nalopen of de oppervlaktes groot genoeg zijn voor de kersthuisjes. Pas wanneer je helemaal tevreden bent kan je door met stap 2: het bedekken van het kippengaas. Besmeer de stroken krantenpapier met behanglijm. Dit kan je met een kwast of je vingers doen. Plaats daarna de stroken horizontaal en verticaal over het kippengaas. Wanneer je het gaas helemaal hebt bedekt moet je het rustig laten drogen. Wanneer het papierstroken gedroogd zijn kan je het eerst voorzien van een laag latex of verf op waterbasis. Laat ook dit rustig drogen en ga daarna aan de slag met verf om het landschap van de gewenste kleuren te voorzien.

Kerstdorp bouwen

Wanneer de ondergrond voor het kerstdorp helemaal af is kan het leukste werk beginnen, namelijk het bouwen van een kerstdorp. Bij Felinaworld vind je de grootste collectie kersthuisjes van Luville en Lemax. Ook vind je veel accessoires zoals boompjes, lantaarns en bankjes waarmee je het landschap kan aankleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *