Een nieuwe badkamer voor uw huis

De badkamer is één van de meest intensief gebruikte kamers binnenshuis. Hier trekken we ons dagelijks allemaal even terug voor ons ochtendritueel of genieten ‘s avonds van een heerlijk warm bad of verfrissende douche om de dag af te sluiten. Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer komt heel wat kijken. In dit artikel vindt u een handig stappenplan voor de verbouwing van uw badkamer.

 

Badkamer laten plaatsen of zelf doen

Het plaatsen van een nieuwe badkamer is een behoorlijke klus. Denk van tevoren goed na of u deze klus zelf gaat aanpakken of dat u het plaatsen van een complete badkamer inclusief montage uit handen geeft aan een specialist. Bij het verbouwen van een badkamer komt behoorlijk wat vakkennis kijken. Denk aan het uitbreken, het opbouwen, het tegelen en het afmonteren van de badkamer. Lang niet iedereen is in staat om deze klus zelf te klaren. Het volledig verbouwen van een badkamer kan al snel enkele weken in beslag nemen. Denk er dus als eerste goed over na of u uw nieuwe badkamer laat plaatsen of dat u toch zelf aan de slag gaat.

 

Checklist van de kosten voor een nieuwe badkamer

Uiteraard neemt het verbouwen van een badkamer en de montage van de nieuwe badkamer kosten met zich mee. Wanneer u een badkamer laat plaatsen moet u zeker rekening houden met de volgende kosten:

 

  • Arbeidskosten van de vakmensen; Goede vakmensen kosten geld, echter zal je beloond worden met kwaliteit en duurzaamheid. Besparen op vakmensen is bij het verbouwen van een badkamer geen goede keus.
  • Kosten van het sloopwerk en afvoeren puin; Het slopen van een badkamer is precies werk, je wilt natuurlijk geen leidingen raken. Wanneer je een vakkundige sloper inhuurt kost dit geld. Ook het afvoeren van het puin of het huren van een container dien je mee te rekenen in de uitgaven voor je nieuwe badkamer.
  • Stuken en kitwerk; Steeds vaker worden badkamers gestukt in bijvoorbeeld betonlook. Het stuken en kitten van een badkamer moet absoluut goed gebeuren aangezien je anders al snel te maken krijgt met waterschade.
  • Kosten van tegels voor wand en vloer inclusief tegelwerk
  • Kosten van het sanitair; De kosten voor het sanitair van je badkamer kun je zo hoog maken als je zelf wil. Kies je voor een bekend merk of liever voor een goed B merk. Wil je luxe meubels op maat gemaakt of kun je met standaardmaten uit de voeten?
  • Kosten van de verlichting en de aanleg daarvan; Stroom en water gaan niet goed samen, vraag daarom een specialist om de elektra in de badkamer aan te leggen.

 

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

 

Wanneer u eraan denkt om uw badkamer te (laten) verbouwen zult u al snel tot de conclusie komen dat er heel wat vragen op u afkomen. Wilt u een douche of een bad, of wellicht beide, wenst u vloerverwarming, hoe maakt u een goede indeling, Hoe is de ventilatie in de badkamer, is het leidingwerk in orde, is alle elektra geaard en niet onbelangrijk, in welke stijl wilt u uw nieuwe badkamer? Een badkamer die uitgevoerd is in één strakke stijl geeft zeker een meerwaarde aan het huis en heeft een rustgevende look. Badkamer Inspiratie van Baden+  zal u zeker helpen de juiste keuze te maken.

 

Verloop van de verbouwing / plaatsing nieuwe badkamer

Voordat de nieuwe badkamer geplaatst kan worden zal er eerst moeten worden gesloopt. Dat slopen lijkt misschien eenvoudig maar toch moet er met verschillende zaken rekening worden gehouden. Als leek kunt u tijdens het slopen snel bestaande leidingen en elektra beschadigen. Als uiteindelijk alles is gesloopt wordt het tijd om een begin te maken met de opbouw van de nieuwe badkamer. Hier moet rekening worden gehouden met het exact plaatsen van alle inbouwdelen. Het tegelen van de vloer en de wanden van de badkamer zijn werk voor de specialist die dat met uiterste precisie uitvoert en rekening houdt met het waterdicht maken van de wanden. Na het tegelen komt de montage van de nieuwe badkamer aan bod en wordt al het sanitair en de badkamermeubels geplaatst. De allerlaatste stap is het aansluiten van de verlichting en het afkitten van het sanitair en dan is het tijd om heerlijk te ontspannen in uw nieuwe badkamer. 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Baden+

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *