Een muurkas: een mooie aanwinst voor je zomertuin

Door de hete, zonnige zomer zullen de meeste mensen veel meer tijd in hun tijd doorbrengen dan gewoonlijk. Reden genoeg om je tuin zo goed mogelijk voor te bereiden en het om te toveren naar een tropische paradijs! Naast de gewoonlijke activiteiten, zoals het verwijderen van onkruid, kun je ook alvast snuffelen naar leuke accessoires voor de perfecte zomertuin. Wat dacht je van een muurkas bestellen? Lees verder wat je moet weten over dit product.

Wat is een muurkas?

Een muurkas is een kas die het best geplaatst kan worden tegen een hoge, stevige muur (bijvoorbeeld van steen of van stijf hout). In het algemeen wordt deze kas gebruikt als een product om je planten mooi te rangschikken en vertonen of als een kweekkas. Er wordt dus ook vaak aangeraden om deze kas op een zonnige plek neer te zetten. Een muurkas is wel een beetje anders dan een tuinkas: dit product staat namelijk los in jouw tuin en een muurkas heeft meerdere functies. Je kunt bijvoorbeeld tomaten, komkommers of kruiden kweken en ook nog eens relaxen in een muurkas. Hoe leuk is het niet om je ochtend te beginnen met het lezen van de krant terwijl je omringd bent door je planten en bloemen?

Er zijn verschillende soorten muurkassen, qua formaat en ook qua uitstraling. Er zijn bijvoorbeeld kleine kastjes waar je bijvoorbeeld broeikassen in kan plaatsen. Daarnaast zijn er ook volledige muurkamers, waar je dus een plekje kan inrichten om te chillen samen met je planten. Bovendien zijn muurkassen ook nog eens gemaakt van verschillende materialen: je kan kiezen voor metalen, houten of glazen muurkassen.

Wat zijn de voordelen van een muurkas?

Ben je een groot fan van het zaaien van je eigen planten in het voorjaar? Een muurkas is dan een leuke tuinaccessoire voor jou! Je kunt de kas namelijk gewoon in je eigen tuin plaatsen, naast je woning of er zelfs tegen. Je hoeft dan niet zo ver te lopen en je kunt je muurkas bekijken vanuit je eigen woonkamer. Bovendien verbruikt een muurkas veel minder energie, omdat de muurkas tegen de muur van je woning geplaatst wordt (die natuurlijk al warm is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *