Een moderne badkamer kan ook luxueus en duurzaam zijn

Wat versta je onder een moderne badkamer? Bedoel je dan dat de inrichting modern is met strakke lijnen en strakke badkamer meubels? Of bedoel je dat de badkamer is ingericht met allerlei nieuwe snufjes zoals een waterbesparend toilet? Voor iedereen is het begrip modern anders. Wanneer je kiest voor een moderne badkamer kun je er ook voor kiezen om deze luxueus in te richten of juist erg minimalistisch. Met verlichting, badkamermeubels en kleuren kun je jouw badkamer precies inrichten zoals past bij jouw levensstijl. De huidige badkamer is een plek waar je tot rust kunt komen en kunt ontspannen. We brengen gemiddeld steeds meer tijd door in de badkamer, we starten ons ochtend ritueel daar en eindigen er ook de dag. Dat betekent dat de badkamer in jouw huis ook moet passen bij jouw levensstijl.

Een badkamer die bij je past


De mooiste badkamer is dan ook een badkamer die echt bij je past. Wanneer je de badkamer gaat aanpassen of vernieuwen dan kun je ervoor zorgen dat je de badkamer geheel naar eigen wens inricht. Er zijn heel veel verschillende badkamers te bewonderen op internet. Doe daar je voordeel mee en bekijk op je gemak welke stijl badkamer het beste bij je past. Bekijk welke vloer- of wandtegels je mooi vind, maar ook welke badkamer meubels je aantrekken. Een goede schets op maat helpt bij de keuzes die je gaat maken. Zorg voor de juiste maten voor zowel de oppervlakte als de hoogte. Beschrijf waar de deur, eventueel het raam en de aansluitingen van het toilet en de (douche) kraan zitten. Het is in veel gevallen wel mogelijk om de waterleiding te verplaatsten, maar voor de toiletafvoer is dat moeilijker. Maak op de site een account aan en je kunt al deze gegevens dan makkelijk opslaan. Je kunt op de website ook een moodboard maken met plaatjes van badkamerstijlen, tegels en accessoires die je mooi vind. Dit vereenvoudigd het kiezen van de juiste accessoires aanzienlijk.

Een badkamer verbouwen doe je niet elk jaar


Een badkamer renoveren, verbouwen of vernieuwen doe je niet elk jaar. Bepaal vooraf het budget dat je hieraan wilt uitgeven en denk goed na wat belangrijk voor je is in jouw nieuwe badkamer. Bijvoorbeeld over:

  • Hoeveel personen maken gebruik van de badkamer. Je hebt met zijn tweetjes minder ruimte nodig dan wanneer er ook nog drie kinderen gebruik moeten maken van diezelfde badkamer. 
  • Wat is de leeftijd van de personen die gebruik maken van de badkamer. 
  • Wil je nog wel een bad of heb je liever een (inloop) douche? 

Op dit moment zijn sleutelwoorden bij een nieuwe badkamer; duurzaam en energiezuinig. Bekijk dan ook eens welke badkamer meubels duurzaam zijn en/of energiezuinig. Denk hierbij aan waterbesparende kranen of een waterbesparend toilet en led verlichting. Hiermee kun je ook besparen op je energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *