Een leren salon, welk soort leer past bij jou?

Het is altijd een hele zoektocht om geschikte meubels te vinden voor jouw interieur. De ene keer passen de meubels weer niet door de deuropening en de andere keer kun je geen meubel vinden die perfect bij jou past. Het is ook lastig om meubels uit te kiezen, maar om het je wat makkelijker te maken zal het in deze tekst gaan over iets specifieks, namelijk: een salon. Om nog specifieker te zijn: een leren salon. Welke soorten leer zijn er eigenlijk die geschikt zijn voor het salon en welk salon kun je het beste kopen? Dit alles lees je hieronder.

De verschillende soorten leer

Zoals ik al zei, zijn er verschillende soorten leer als het gaat om een salon. Welke soorten zijn er?

Aniline Leder of volnerfleer: anilineleer en volnerfleer zijn hetzelfde soort leer. De termen worden door elkaar gebruikt. Dit is gelijk het duurste, maar ook het meest gevoelige soort leer. Je kunt bij dit leer de volledige opperhuid van het dier nog zien. Het is ook niet bewerkt. Juist doordat het niet bewerkt is, is het erg kwetsbaar. Er is immers geen beschermlaag op het leer aangebracht. Dit soort leer is dus niet aan te raden als je jonge kinderen of huisdieren hebt. Ben je echter heel erg voorzichtig en zijn je kinderen, partner en/of ouders dat ook, dan is het een super mooi leer.

Semi-aniline leder: dit soort leer is beschermd met een beschermende afdeklaag, in tegenstelling tot het vorige soort leer. Dat heeft een groot voordeel, namelijk dat dit semi-anilineleer relatief minder kwetsbaar is dan het anilineleer.  Nog een voordeel: het is goedkoper. Dit leer wordt dus wel bewerkt. De oneffenheden die wel in het oorspronkelijke dierenhuid zaten zijn in dit leer weggewerkt.

Gedekverfd leer

Mocht je al enthousiast zijn geworden, er zijn verschillende soorten salons te koop bij Domo Meubelen. Als laatste leer heb je nog gedekverfd leer. Dit leer is geheel bewerkt, waardoor alle oneffenheden zijn weggewerkt. Super fijn als je toch wat onvoorzichtiger bent, want het leer in minder kwetsbaar. Ook is dit het goedkoopste soort leer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *