Duurzaamheid in je tuin

Duurzaamheid is een trend waar je op het moment niet op heen komt. Het is overal in terug te zien; huizen, kleren maar voortaan ook in tuinen! Wil je graag weten hoe je jouw tuin zo duurzaam mogelijk inricht? In deze blog lees je het allemaal.

Zwembad

Altijd al gedroomd van een zwembad in eigen tuin? Denk ook eens na over alternatieven. Een zwemvijver bijvoorbeeld, hier kun je ook lekker in je tuin zwemmen maar het is een stuk duurzamer! Een zwemvijver kan op natuurlijke manieren gefilterd worden, zodat er geen dure filter nodig is die veel stroom nodig heeft. Je kunt er ook nog leuke vissen in laten zwemmen of mooie planten bij planten die bevorderlijk zijn voor de duurzaamheid van de zwemvijver.

Schapenhek

Zelfs voor de omheining van uw tuin zijn er duurzame oplossingen. Een Adéquat schapenhek is gemaakt van 100% duurzaam natuurlijk kastanjehout. Het gaat jarenlang mee en vergrijst op een natuurlijke manier. Het is in allerlei maten te verkrijgen of je kunt het eventueel nog laten begroeien om doorkijk te voorkomen. Een duurzame oplossing voor bijvoorbeeld een schutting of ijzeren hekwerk en het ziet er ook nog eens een stuk gezelliger uit!

Composthoop

Aan deze duurzame oplossing had u vast nog niet gedacht… Een composthoop in uw tuin! Het kan gewoon en is super simpel. Maak achter in een hoekje van uw tuin een kleine bak waar u al uw groenafval in dumpt. Na een tijdje begint dit te werken en na een aantal jaren kunt u het uitrijden over uw gazon als bemesting. Duurzamer wordt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *