Duurzaam verbouwen

Het zal niemand ontgaan zijn, woningen moeten van het aardgas af. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Zo is het van belang dat een huis goed geïsoleerd is, en dat de stroomtoevoer voldoende moet zijn om een warmtepomp van elektriciteit te voorzien. Duurzaam verbouwen is belangrijk voor nu en voor in de toekomst.

 

De woning isoleren

Of een woning aardgas heeft of niet, goed isoleren is van belang. Moderne huizen hebben een spouwmuur, soms vraagt dat nog wat aandacht. Tevens hebben veel woningen dubbel glas, maar vaak niet overal. Het dak van een woning moet zeer goed geïsoleerd zijn; warme lucht stijgt naar boven, op zolder isolerende platen of wol tegen het dak is daarom belangrijk. Soms wordt de vloer van de zolder over het hoofd gezien. Dat mee isoleren geeft een extra buffer, de woning is aan de bovenzijde dubbel geïsoleerd. Een leuke bijkomstigheid, zodra u de woning gaat isoleren om in de winter de warmte binnen te houden neemt u gelijk het tegenovergestelde mee; in de zomer blijft de woning koeler, en neemt u ook nog geluidsisolatie mee wat het wooncomfort ten goede komt. Het goed isoleren van de woning is dus van belang.

 

Moderne woning

Tegenwoordig is het niet vreemd meer als een huis zelf energie opwekt. Een zonnepaneel op het dak was vroeger bijzonder, nu normaal. Vaak staat de CV-ketel op zolder en komt de warmtepomp in een extra schuurtje naast de woning. Een schuurtje met geluidsisolatie en een zonnepaneel op het dak lijkt ons niet onwaarschijnlijk. Ook al vergt overgaan op een warmtepomp een aanpassing in de meterkast. Maar na de verbouwing is het een moderne woning, klaar voor de toekomst.

 

Geld besparen

In de toekomst zal de gasrekening lager worden of zelfs verdwijnen, maar de elektriciteitsrekening zal stijgen. Een warmtepomp verbruikt veel stroom. Maar geld besparen op de energierekening is nu makkelijker dan ooit. Energie vergelijken gaat snel en zo bespaar je binnen enkele minuten een hoop geld. Kies voor de goedkoopste energieleverancier die bij jouw situatie past via overstappen.nl. Wanneer je daarnaast ook nog eens kiest voor een duurzame verbouwing haal jij er alles uit om uiteindelijk zo veel mogelijk geld over te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *