Deuren voor kinderen en huisdieren: jonge kinderen beschermen

Deuren van huisdieren zijn een geweldige manier om uw huisdier de vrijheid te geven om te komen en gaan wanneer hij of zij dat wil, waardoor uw verantwoordelijkheid wordt vrijgemaakt om ‘portier’ voor hen te spelen. Natuurlijk, huisdierluiken zijn een superhandige manier om uw huisdier toegang te geven tot de tuin wanneer ze moeten gaan … maar wat gebeurt er als uw kinderen leren hoe ze de deur ook moeten gebruiken?

Is het een probleem? We hebben veel verhalen gehoord over kinderen die de huisdieren deur gebruiken. We weten dat dit voor veel ouders zorgwekkend kan zijn. Over het algemeen hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken. Voor een volwassene zou het een beetje zijn als proberen op grondniveau door een raam te klimmen.

Er kunnen zich echter problemen voordoen in de kans dat uw kind naar buiten glijdt zonder dat u het merkt, of als ze proberen door een kleinere deur te persen, wat leidt tot bekraste knieën en ellebogen. Dit is waar een elektronische huisdierenluik van pas komt.

Elektronische en automatische huisdierluiken:

Een automatisch hondenluik of kattenluik  gaat alleen open voor de unieke, door dierenartsen geïmplanteerde microchip van uw huisdier of een RFID-sleutel die aan de halsband is bevestigd. Dit betekent dat de flap alleen voor uw huisdier ontgrendelt – en niet voor uw kind! Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat dit niet zal voorkomen dat kinderen direct achter uw hond doorgaan, het betekent alleen dat ze niet alleen kunnen doordringen.

De SureFlap Microchip Pet Door is een geweldige optie met een stijve 7 “x 7” -klep, de grootste op de markt met microchip-technologie. Deze deur heeft ook een avondklok, zodat u kunt bepalen op welke tijden u toegang tot de deur wilt toestaan ​​of voorkomen. Dit kan een geweldige oplossing zijn als u de toegang tot de deur volledig wilt blokkeren wanneer u er niet bent, om ervoor te zorgen dat uw kind niet achter de hond sluipt.

Voor een economisch vriendelijke optie werkt de PetSafe elektronische slimme deur op dezelfde manier met RFID-technologie (alleen geen microchip-scanning). Zowel de SureFlap Microchip Door als PetSafe Dog Door zijn ontworpen om wasberen en andere dieren in het wild buiten te houden door ze alleen voor uw huisdieren te openen. Dit betekent geen ongewenste gasten meer in huis!

Houd er rekening mee dat slimme huisdierluiken zijn ontworpen om te voorkomen dat zwerfdieren en beestjes toegang krijgen tot uw huis, niet specifiek om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen. Hoewel het sluitsysteem helpt om kinderen buiten te houden, is het belangrijk om altijd goed in de gaten te houden en verdere veiligheidsmaatregelen hieronder te overwegen.

Verdere voorzorgsmaatregelen: Een automatisch huisdierluik is de beste optie voor hondenluiken voor een huis dat wordt gedeeld door huisdieren en kinderen, maar het is geen gegarandeerde veiligheidsmaatregel. Hoewel een microchip of RFID-sensor uw hond alleen door de deur moet laten gaan, bestaat de kans dat een kind van een ontsnappingskunstenaar er vlak achter glipt.

Dit geldt met name voor grote automatische hondendeuren zoals de High Tech Power Pet, die naar boven opengaat wanneer hij de RFID-tag van uw hond scant. Hoewel deze deur ervoor zorgt dat een kind niet zelfstandig naar binnen kan duwen, kan de grotere flapopening en de manier waarop deze opengaat, iets meer tijd / ruimte geven om achter de hond door te sluipen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *