De voordelen van zonnepanelen

Dit zijn de diverse voordelen van zonnepanelen
Overweeg je om zonnepanelen te plaatsen en ben je benieuwd welke verschillende voordelen zonnepanelen je te bieden hebben? Zonnepanelen zijn helemaal van nu en worden op steeds meer daken gezien. Met zonnepanelen kun je namelijk op een duurzame manier energie opwekken, waarbij je geen CO2 uitstoot. Wij zochten uit wat de diverse voordelen van zonnepanelen zijn en hebben ze voor je op een rij gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Zonne-energie is oneindig
Kies je voor zonnepanelen, dan wek je energie op via de zon. De zon is een oneindige bron van energie. En dat is juist zo mooi, want fossiele brandstoffen raken op een bepaald moment op. Het is goed dat de zon altijd aanwezig is en we van deze energiebron gebruik kunnen maken. Ook als de zon niet schijnt en tevens als het winter is, zullen zonnepanelen nog steeds zonnestralen opslaan en kun je gewoon energie opwekken.

Jouw woningwaarde wordt hoger

Door zonnepanelen te plaatsen, zal de waarde van je huis hoger worden. Als je zelf energie opwekt via zonnepanelen, zal je een beter energielabel krijgen. De vermeerdering van waarde kan zelfs oplopen tot boven de prijs die je hebt betaald voor de aanschaf van je zonnepanelen, dus dat is erg gunstig! En het fijne is dat je ook nog eens profiteert van lagere maandlasten. Je energierekening wordt namelijk lager. Ook heb je geen last meer van schommelende prijzen van energieleveranciers. Al deze zaken maken jouw woning nog aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Gunstige subsidies
Schaf je zonnepanelen aan, dan profiteer je ook van gunstige subsidies. Er zijn al sinds 2013 geen subsidies meer voor het aanschaffen van zonnepanelen, maar gemeentelijke subsidies zijn er nog wel. Daarom is het zeker aan te raden om eens bij je gemeente na te vragen wat voor subsidie je voor de aanschaf van zonnepanelen kunt krijgen. Het is in elk geval mogelijk de btw voor zonnepanelen terug te krijgen van De Belastingdienst. Wat je verder nog kunt doen, is stroom salderen. Dit betekent ook wel dat je jouw niet gebruikte energie weer verkoopt aan de energieleverancier. 
Je draagt bij aan een beter milieu
En een van de grootste voordelen van zonnepanelen: je draagt bij aan het terugdringen van het klimaatprobleem. Er zijn diverse zaken die ervoor zorgen dat ons klimaat achteruit gaat. Door zonnepanelen te gebruiken, beperk je de uitstoot van CO2 en draag je actief een steentje bij aan een beter milieu voor iedereen.

Je wordt zelfvoorzienend
Door zonnepanelen te plaatsen, wordt je zelfvoorzienend. Stroomstoringen kunnen nog steeds af en toe optreden, maar doordat je zonnepanelen gebruikt, weet je zeker dat je jezelf altijd van stroom kunt voorzien. Dit doe je door je zonnepanelen op een accu aan te sluiten. Ook is het heel fijn om zelf je energieverbruik in de hand te hebben en niet meer afhankelijk te zijn van een energieleverancier.

Maak jij ook de keuze voor zonnepanelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *