De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden steeds geliefder. Dit komt doordat kunststof kozijnen veel voordelen hebben in vergelijking met andere kozijnen. We hebben de voordelen beknopt voor je samengevat.

Prijs

Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen door de prijs. Zo zijn kunststof kozijnen gemiddeld 20% goedkoper dan aluminium kozijnen en 15% dan houten kozijnen. Kunststof kozijnen gaan ongeveer 50 jaar mee. Hierdoor hoef je voor een lange tijd niet meer na te denken over het aanschaffen van nieuwe kozijnen.

Weinig onderhoud

Houten kozijnen moeten iedere 5 jaar opnieuw geschilderd worden om verwering van het materiaal te voorkopen. Kunststof kozijnen vragen bijna geen onderhoud. Ze zijn kleurvast en hebben dus geen verf nodig. Ze kunnen tegen alle weersomstandigheden en zullen niet verkleuren door de zon. Je hoeft de kozijnen alleen af en toe af te nemen met een natte doek. Zo blijven ze schoon.

Veiligheid

Kunststof kozijnen zijn zo stevig dat ze je woning kunnen beschermen. Ze zijn heel lastig open te breken voor inbrekers. De kozijnen hebben speciale scharnieren waardoor deze niet zomaar eruit getild kunnen worden. Ook bieden ze bescherming bij brand. Ze zijn moeilijk ontvlambaar en doven zelf. Hierdoor wakkert het een brand niet verder aan.

Isolatie

Kozijnen van kunststof isoleren heel goed. Zo kan je gemakkelijk wel 250 euro per jaar besparen op stookkosten! De kozijnen zijn hol van binnen. Deze stilstaande lucht zorgt voor goede isolatie. Veel mensen denken steeds meer na bij de duurzaamheid van hun huis. Heb je nieuwe kozijnen nodig? Kies voor kunststof kozijnen en bouw mee aan een duurzame woning.

Design

Er zijn veel verschillende designs mogelijk waardoor er voor iedereen een geschikt kunststof kozijn  te vinden is. Het uiterlijk van het kozijn werd altijd als een nadeel gezien. Het was vroeger erg strak en sfeerloos. Tegenwoordig zijn er zelfs kunststof kozijnen met houtnerf patroon. Hierdoor zie je het verschil niet meer met bijvoorbeeld een houten kozijn. Benieuwd naar wat voor kunststof kozijnen er allemaal zijn? Bekijk alle mogelijkheden van Deceuninck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *