De uitstraling van PVC vloeren in huis

Een visgraat parketvloer is de droom van veel woningbezitters, maar vanwege de prijs wordt die vaak niet gerealiseerd. Er is wel een goed en veel goedkoper alternatief: de PVC visgraat vloer. Behalve wanneer er goed wordt gekeken kun je het verschil nauwelijks te zien. Een PVC visgraat vloer is onderhoudsvriendelijk en heeft een goede kwaliteit. Er ontstaan geen naden in de vloer als hij op de juiste wijze wordt gelegd. Een PVC visgraat laten leggen door specialisten is daarom altijd verstandig. Als je het zelf wilt doen is de kans groot dat de vloer niet netjes aansluit op de muren.

PVC is waterdicht

Van PVC is minder bekend, dat het waterdicht is. Het is daarom een uitstekende vloer om te gebruiken in de keuken en in de badkamer. Er bestaat voor de badkamer zelfs PVC in de vorm van tegels. Het lijkt dan dus net alsof er een tegelvloer is gelegd, terwijl het in werkelijkheid een PVC vloer is. Het prettige daaraan is dat PVC veel gemakkelijker is schoon te maken en dat het warmer aan de voeten aanvoelt. Om te voorkomen dat je uitglijdt als het PVC nat is, hebben PVC tegels een behandeling gehad. Een PVC vloer badkamer kun je het beste niet zelf leggen. Dat is door de vele hoekjes een behoorlijk ingewikkelde klus.

Vraag om advies bij Roobol

Het kopen van een PVC vloer is een beslissing die je niet zomaar maakt. Daar moet je goed over nadenken. Wat het kiezen lastig maakt is, dat er enorm veel motieven en kleuren zijn waaruit kan worden gekozen. Wie dat wil kan zelfs een PVC vloer in betonkleur nemen, of een PVC vloer die eruit ziet als een ouderwetse parketvloer. Als voor PVC wordt gekozen moet de vloer in de woning aan bepaalde eisen voldoen. Het wordt daarom aangeraden om een PVC vloer altijd te laten leggen door vakmensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *