De toepassingen van OSB

Eén van de redenen dat OSB zulk populair plaatmateriaal is, is het feit dat deze houtsoort voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Ook is het een erg sterke plaatsoort én heeft het een bijzonder uiterlijk. In deze blog vertellen wij je waar je OSB zoal voor kunt gebruiken.

OSB als wandbekleding

OSB platen worden regelmatig toegepast voor het bekleden van wanden, bijvoorbeeld in garages of op zolder. Door het unieke uiterlijk zorg je met OSB voor een speelse ruimte. Doordat de platen opgebouwd zijn uit samengeperste spaanders zijn ze bovendien erg sterk. Wil je het OSB afwerken, zodat de platen niet langer in het zicht blijven, dan is dat ook goed mogelijk. Zo kun je de platen bijvoorbeeld eenvoudig verven in de gewenste kleur.

OSB voor het leggen van een ondervloer

Er zijn verschillende redenen waarom OSB zo geschikt is om als ondervloer te dienen. Zo heeft deze plaatsoort enorm goede isolerende eigenschappen. Geluid wordt goed geabsorbeerd, waardoor er geen sprake is van geluidsoverlast wanneer er over de vloer gelopen wordt. Bovendien is OSB van hoge kwaliteit en is het een duurzame houtsoort. Je werkt de platen eenvoudig af door er laminaat of tegels overheen te leggen.

OSB voor het maken van meubels

Naast dat OSB geschikt is voor constructieve toepassingen, kun je de platen ook goed gebruiken voor decoratieve doeleinden. Zo maak je er eenvoudig zelf een kast mee, maar ook andere meubels, zoals een bureau of tafel, realiseer je eenvoudig met behulp van OSB platen. Maak je gebruik van OSB voor het maken van meubels, dan geef je karakter aan je woning.

Je koopt OSB gemakkelijk en snel online via Sleiderink.nl!

Ben je ervan overtuigd dat OSB hét materiaal is voor jouw klus? Bestel deze platen dan eenvoudig online, bijvoorbeeld bij Sleiderink Bouwmaterialen. Hier vind je OSB 3; de beste kwaliteit OSB die in Nederland te verkrijgen is. Je hebt de keuze uit diverse diktes, variërend van 9 mm tot 18 mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *