De pracht van meubels van massief hout

Hout zal eeuwig in de mode blijven. Het is dan ook een veelzijdige materiaalsoort waar je van alles mee kunt. Of je er nu een tafel van wilt maken, een stoel, een kast of een dressoir: het kan allemaal. Een meubel van echt massief hout heeft niet alleen een luxe en natuurlijke uitstraling, maar gaat ook lang mee en doet het goed in diverse interieurstijlen. In dit blog laten we je nader kennismaken met een bijzondere hardhoutsoort: mangohout. Deze houtsoort heeft een exotische, warme look en is de laatste jaren helemaal in de mode! 

Hout blijft hip

Het mooie aan natuurlijke materiaalsoorten zoals hout, is dat ze nooit uit de mode zullen gaan. Hun rustgevende en warme uitstraling zal het altijd goed blijven doen in verschillende interieurstijlen. Mangohout heeft daarnaast een exotische look en een warme tint, waardoor het uitermate geschikt is voor industriële inrichtingen. Vaak zie je het terug in combinatie met zwart staal of andere industriële stijlelementen. Dat maakt dat de houtsoort helemaal van deze tijd is! Het hardhout is gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden, waardoor de meubelen ook nog eens lang mooi blijven. 

Een duurzame trend?

Mangohout meubels staan er ook wel om bekend dat ze erg duurzaam zijn, maar klopt dat? Om dat te achterhalen moeten we een kijkje nemen bij het productieproces van de meubelen. Mangobomen komen van oorsprong uit Azië, maar groeien tegenwoordig overal waar een tropisch klimaat heerst. Het mangohout dat gebruikt wordt om meubels van te maken is voor het grootste deel afkomstig van mangoplantages in India, Spanje en Australië. Daar worden de bomen gekweekt voor hun lekkere, zoete fruit. Een mangoboom groeit snel, maar verliest in de loop van de jaren het vermogen om veel vruchten te produceren. Wordt zo’n boom dus te oud, dan wordt hij gekapt om plaats te maken van een jonger exemplaar. 

Uniek hout

De gekapte boom wordt vervolgens naar een meubelfabriek gebracht, waar er allerlei meubelen van gemaakt kunnen worden, van een houten ronde eettafel tot een boekenkast. Er hoeft voor jouw  mangohouten meubelen dus geen natuurlijk bos te worden gekapt, en dat is duurzaam! Ook kun je mangohout hierdoor zien als een recycleproduct. De boom krijgt in jouw woonkamer een nieuw leven. Door de opvallende nerf en mooie kleurschakeringen in het hout, zijn geen twee planken helemaal hetzelfde. Dat zorgt voor unieke meubelen die de blits maken in jouw interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *