De oorzaken van vochtplekken in jouw woning

Niets is vervelender dan vocht in huis. Niet alleen ziet de woning er een stuk minder fraai uit wanneer je last hebt van vochtplekken, ook kunnen de plekken een hoop nadelige gevolgen met zich meebrengen wanneer je niet op tijd ingrijpt. Zo zijn vochtplekken de eerste fase van schimmelvorming, de ontwikkeling van bacteriën en kunnen ze een hoop schade brengen aan de wanden en vloeren in jouw woning. Tevens kan dit nadelig zijn voor jouw gezondheid. Vochtplekken voorkomen we dan natuurlijk ook graag. We zullen vandaag voor je op een rijtje zetten wat precies de mogelijke oorzaken zijn voor de vochtplekken in jouw woning.

Verschillende oorzaken mogelijk

Er zijn een hoop verschillende mogelijke oorzaken voor de vochtplekken in jouw fijne huis. Tevens kunnen ze op een hoop verschillende plekken voorkomen. Mocht je last hebben van vochtplekken door lekkage, raadpleeg dan zeker even jouw verzekering. De vochtplekken kunnen voorkomen op vloeren, muren en plafonds in jouw huis en we zullen per categorie een aantal meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje zetten. Zo kun je eenvoudig nagaan wat de oorzaak is voor de vochtplekken in jouw huis. Er zijn natuurlijk nog meerdere oorzaken mogelijk, op de website van Murprotec lees je hier meer over.

De oorzaken op een rijtje

De  meest voorkomende oorzaken van vochtplekken per categorie zetten we voor je op een rijtje.

  • Vochtplekken op wanden: vochtplekken op wanden worden vaak veroorzaakt door Condensatie, lekkage, infiltratie of optrekkend vocht.
  • Vochtplekken op plafonds: vochtplekken op plafonds worden vaak veroorzaakt door vocht dat afkomstig is van het dak en tevens kunnen de vochtplekken het gevolg zijn van condensatie.
  • Vochtplekken op vloere: de meest voorkomende oorzaken voor vochtplekken op vloeren zijn condensatie, waterinfiltratie, lekkages of optrekkend vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *