De ideale Hamam badjas

De tijd dat we een badjas droegen enkel voor na het douchen is al lang voorbij. In de loop der jaren is de badjas een volwaardig kledingstuk geworden. Kleding die we in toenemende mate zijn gaan dragen.

De kip en het ei verhaal
Eigenlijk is het feit dat we meer gebruik zijn gaan maken van de badjas een “De Kip en het Ei” verhaal. Aan de ene kant is de badjas in toenemende mate een kledingstuk geworden dat we in onze vrije tijd meer zijn gaan gebruiken. Aan de andere kant zijn we op basis van die ontwikkeling kwalitatief steeds betere badjassen gaan maken.
En als we het dan toch over kwaliteit hebben, belanden we al snel bij de Hamam badjas.

Wat is Hamam?
Voor diegenen die toevalligerwijs nog niet van Hamam hebben gehoord. Hamam doeken of kledingstukken zijn geweven van lichtgewicht, zijdezacht bamboegaren. Het materiaal en het product zijn oorspronkelijk afkomstig uit Turkije. Haman betekent oorspronkelijk ook “badkamer” of “badhuis”. Kortom, het behoort bij een eeuwenoude Oosterse traditie.

Veelzijdig gebruik
Ondanks het feit dat de Hamam doeken aanvankelijk vooral werden gebruikt in de badhuizen, kom je het materiaal tegenwoordig in allerlei vormen tegen. We kunnen daarbij denken aan kleurige omslagdoeken, maar ook aan een wandkleed, een tafellaken of een beddensprei. Daarnaast wordt het doek ook veelvuldig gebruikt als strandlaken of om op te picknicken.

Puur comfort
Naast de genoemde producten, wordt de stof tegenwoordig steeds meer gebruikt om er luchtige kledingstukken van te maken, waaronder de badjas. De Haman badjas is super zacht, lekker licht en valt perfect om ieder lichaam.
Het Hamam materiaal voelt warm als het wat frisser is, zo ook heerlijk verkoelend als het weer eens tropisch warm is. Met andere woorden, de Haman badjas is een ideaal kledingstuk, maar daar houden de voordelen niet op.

Gemak dient de mens
Doordat Hamam een lichtgewicht materiaal is, is het ook erg compact. Dit resulteert erin dat het eenmaal gevouwen of opgerold bijna geen ruimte inneemt in je bagage. Of het nu gaat om een sporttas, een weekendtas of een reiskoffer.
Kledingstukken die zijn geweven van Hamam drogen veel sneller dan andere materialen. Een voordeel dat ook weer gewicht bespaart als je van de sauna komt of op reis bent. Bovendien is de snel drogende stof beduidend hygiënischer.
Naast de genoemde voordelen is het materiaal ook nog eens duurzamer en gebruiksvriendelijk. Zo draag je middels de aanschaf van een Hamam badjas ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

Een breed assortiment betaalbare badjassen van Hamam
Al met al zijn er in de Haman badjas veel voordelen verpakt. Zijdezacht, lichtgewicht, compact, vriendelijk voor het milieu en om het af te toppen ook nog eens voordelig in prijs.
Bij de Handdoeken-discounter beschikken we over een breed assortiment aan Hamam badjassen. De ideale badjas voor hem en haar, voor klein en groot, voor jong en oud. Verkrijgbaar in alle maten, zo ook in meerdere frisse kleuren. Kwaliteit gegarandeerd en voorzien van een eerlijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *