De grootste trends in verlichting van dit moment!

Ben jij benieuwd wat dé trends in de verlichtingsindustrie zijn op dit moment? In dit artikel bespreken we alle trends op het gebied van onder andere slimme verlichting. Lees er hier meer over!

Smart home verlichting

Een slimme stekker wordt ook wel een smart stekker genoemd. Het is een stekker die je tussen het apparaat en het stopcontact plaatst. Op deze manier kun je het apparaat bedienen via een afstandsbediening of zelfs je smartphone. Met bijvoorbeeld een smart home plug van Smartverlichting, bedien je eenvoudig al je aangesloten apparaten via je telefoon of tablet.

Led verlichting

Led-lampen hoeven gelukkig niet vaak vervangen te worden. Hierdoor zijn ingebouwde lichtbronnen sinds de opkomst van led-lampen niet meer weg te denken. Led-lampen zijn tegenwoordig bijna allemaal voorzien van sensoren en dimmers. Het is tegenwoordig ook mogelijk om je verlichting op slimme wijze met elkaar te laten samenwerken. Deze connectiviteit hangt weer samen met uiteraard het internet.

Connectiviteit

Tegenwoordig zijn niet alleen je iphone en laptop WiFi, maar zelfs je koffieapparaat, cv-ketel en bijvoorbeeld de wasmachines met het internet verbonden. De verlichting in huishoudens is ook steeds vaker verbonden met het internet. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het om thuis te komen met je handen vol boodschappen en de verlichting staat al aan. Ideaal toch?

Diverse kleuren led

Hoewel er vroeger alleen gebruik gemaakt werd van blauw led, wordt er tegenwoordig ook veel paars led gebruikt. Paars led is niet alleen qua kleur helderder maar ook de dimbaarheid, efficiëntie en levensduur schijnt beter te zijn bij deze kleur.

Ga voor kwaliteit

Hoewel led-verlichting tegenwoordig is opgenomen als standaard voor verlichting, is het wel belangrijk om te kijken naar de kwaliteit. Er bestaat een groot assortiment, van goedkope alternatieven tot hoogwaardige led-verlichting. Zoals bij veel andere producten, geldt ook voor led dat goedkoop meestal duurkoop is. Kijk dus eerst altijd goed naar de eigenschappen van een ledlamp voordat je deze aanschaft. Het voordeel van een kwalitatieve goede led-lamp is dat je zo bespaart op zowel onderhouds- en energiekosten. Dus denk naast aan het milieu ook aan je portemonnee en ga voor kwaliteit en duurzaamheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *