De bovenverdieping is nu voor iedereen bereikbaar

Op je 90e nog in je eigen huisje wonen, hoe heerlijk zou dat zijn? Langer thuiswonen is voor zowel jong en oud de norm geworden. Nu zijn er voor 20 jarige studentjes geen aanpassingen aan de woning nodig naast een minifridge met koud en goedkoop bier naast het nachtkastje, maar voor ouderen geldt toch een andere harde realiteit. Om nog comfortabel en zelfstandig als senior in eigen woning te blijven wonen, zijn er veel aanpassing aan de woning nodig om deze geschikt te maken, en als het ware ‘mee te groeien’ met de bewoner. Zo’n aanpassing kan bijvoorbeeld een traplift zijn. Zo kan men gemakkelijk van verdieping naar verdieping zonder pijn, en is de woning weer een stukje geschikter. Ook neemt het valgevaar af, doordat ouderen met een traplift niet meer op eigen kracht de trap op en af moeten. Hoewel trapliften voorheen erg duur waren, zijn er steeds meer opties bijgekomen.

Tweedehands trapliften

Veel bestaande trapliften zijn met een paar aanpassingen zeer geschikt in een nieuwe woning. Een traplift bestaat uit een stoel en een of twee rails, afhankelijk van de positie van de lift: aan de binnenbocht of buitenbocht. De rail moet perfect passen op de trap. Een gebruikte rail moet dan aangepast worden en op maat worden gemaakt worden. Bij sommige trappen is het niet mogelijk om een gebruikte rail zo op maat te maken dat deze goed past, en in zo’n geval moet er een nieuwe rail gemaakt worden. Wel bestaat de keuze altijd voor een tweedehands stoel. Dit scheelt een hoop kosten. Uiteraard wordt de stoel gerenoveerd door een nieuwe zetel erop te zetten, waardoor deze er gewoon als nieuw uitziet en aanvoelt. Voor mensen met een kleiner budget geldt niet dat zij een traplift minder hard nodig hebben dan mensen die het breder hebben, en een tweedehands traplift biedt voor zo veel mogelijk mensen de optie om hun huis ‘senior-geschikt’ te maken. 

Traplift huren

Een traplift huren is een voordelige optie als de lift maar voor een bepaalde periode nodig zal zijn. Zo bespaar je de kosten van een volledige aanschaf.

Traplift kopen

Een nieuwe traplift zal duurder zijn dan een tweedehands traplift, maar deze kan wel helemaal perfect naar uw wensen worden samengesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *