De beste wasmachine kiezen in 3 stappen

Het kan lastig zijn om een goede wasmachine te kiezen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Ga je een wasmachine 7 kg aanschaffen of kies je voor een hoger vulgewicht? En hoe belangrijk is de bouwkwaliteit van een wasmachine in het maken van je keuze? Hier lees je de 3 stappen die je moet nemen om de beste wasmachine aan te schaffen.

Stap 1: Kijk naar jouw huishouden

Het is in de eerste plaats belangrijk om naar de grootte van je huishouden te kijken. Het heeft weinig zijn om een wasmachine met groot vulgewicht aan te schaffen wanneer je huishouden uit twee personen bestaat. Over het algemeen geldt: voor een huishouden tot 3 personen is een vulgewicht van 7kg voldoende. Een huishouden van 3 tot 4 personen vraagt om een vulgewicht van 8 kg en een groter huishouden heeft baat bij een wasmachine met een 9 kg vulgewicht.

Stap 2: Kijk naar de bouw- en waskwaliteit

Een tweede belangrijke stap is het ontdekken van de bouw- en waskwaliteit. Een duurzame en stevige wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit, maar zal ook wat duurder zijn in de aanschaf. Een degelijke wasmachine heeft minimaal een middenklasse bouwkwaliteit. Hetzelfde geldt voor de waskwaliteit: kies voor topklasse wanneer je het beste van het beste wilt.

Stap 3: Kijk naar het geluidsniveau

Het geluidsniveau is een derde belangrijke stap om te ondernemen: kijk naar het dB gehalte van een wasmachine bij het centrifugeren. Een extra stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 71 dB. Let op: iedere drie decibel meer betekent een verdubbeling van het geluid. Een wasmachine van 74 dB lijkt qua geluidsniveau niet veel meer lawaai te geven, maar dit is wel degelijk een groot verschil met 71 dB. Vooral als de wasmachine in de buurt van een slaap- of woonkamer komt te staan, is het aan te raden om aandacht te geven aan het geluidsniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *