De beste manieren om je zwembad schoon te maken

Een zwembad is een aanwinst voor elke achtertuin. Het is ideaal om je vrienden uit te nodigen, te ontspannen en te entertainen. Het onderhoud van een zwembad is een klus waar niet iedereen op zit te wachten. Met de juiste techniek voor je zwembad, kun je het onderhoud aan je zwembad flink eenvoudig maken.

 

  1. Zwembadrobot – Makkelijk te besturen

Een zwembadrobot heeft meerdere programmeeropties en eigen filtercomponenten. Het enige wat je hoeft te doen om je zwembad schoon te maken, is hem aan te zetten, een schoonmaakstand te kiezen en het in je zwembad te plaatsen. Het apparaat heeft borstels onder de stofzuiger om het afzuigen te vergemakkelijken, zodat borstelen en afzuigen tegelijkertijd plaatsvinden.

 

Grondige reiniging

De robot is voorgeprogrammeerd om alle wand- en vloeroppervlakken van het zwembad te reinigen, ongeacht de grootte. Ze bieden een superieure reiniging in vergelijking met conventionele zuig- en perszwembadreinigers. Met toegang tot elk hoekje van speciaal ontworpen zwembaden en reiniging met dubbele werking, verwijderen robotreinigers alle microkorrels van vuil dat zou worden achtergelaten door andere automatische zwembadreinigers. Dit vermindert de reinigingsfrequentie en bespaart je zowel tijd als geld.

 

Watercirculatie voor een betere chemische balans

Sommige robotreinigers zijn ontworpen om het water tijdens het schoonmaken te verplaatsen. De watercirculatie helpt om de chemische balans te verbeteren, zodat het water op een constante pH waarde blijft. Dit vermindert op zijn beurt de noodzaak van voortdurende tests om de chemische niveaus van je zwembad te beoordelen. Ook vermindert het risico op hergroei van algen, wat meestal het gevolg is van chemische onbalans. Uiteindelijk bespaar je tijd en geld die anders zouden worden besteed aan het kopen van chemicaliën om het water in evenwicht te houden of de algenophoping te beheersen.

 

  1. Schoonmaken met een traditionele zwembadstofzuiger

Het stofzuigen van je zwembad is een geweldige manier om je zwembad schoon en vrij van vuil en puin te houden. Het is natuurlijk een beetje werk, maar de voordelen van een zwembadstofzuiger zijn de moeite waard: je bent minder tijd kwijt aan het bestrijden van algen, je zwembadwater blijft in balans en je chemicaliën zullen efficiënter werken. Je zwembad ziet er ook mooier uit. Klaar om stofzuigen toe te voegen aan je onderhoudsroutine voor ingegraven of bovengrondse zwembaden? Het is makkelijk. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar essentiële onderdelen en een goede stofzuigtechniek.

 

Checklist: musthaves voor het stofzuigen van zwembaden

Voordat je je zwembad stofzuigt, moet je ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om de klus te klaren. Dit is wat je nodig hebt om aan de slag te gaan:

 

– Vacuümkop en telescopische steel.

– Vacuümslang.

– Vacuüm plaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *