De beste manieren om je huis te verduurzamen

De beste manieren om je huis te verduurzamen

Met earth day net achter de rug zijn we allemaal weer even bewust gemaakt van onze impact op de aarde. Een perfect moment om te reflecteren op onze gewoontes en onze manier van leven. Hoe kunnen we ons alledaagse leven duurzamer maken? Wat kunnen we doen om écht veel impact te maken? Ik denk dat de meeste winst te halen is in onze woningen. Daarom heb ik even uitgezocht wat de beste verduurzamingen zijn aan huis.

Isoleren met pvc-kozijnen

Dit is een van de meest genoemde renovaties om te doen als je wil verduurzamen of wil besparen op de energierekening. Want wat goed is voor de planeet is vaak ook goed voor je portemonnee. Met PVC deuren, ramen en kozijnen kun je veel winst maken op het gebied van isolatie. PVC deuren en kozijnen zijn gemaakt met allemaal holle ruimtes aan de binnenkant. Hierdoor ontstaan er allemaal ruimtes met stilstaande lucht wat zorgt voor enorm goede isolatie. Zo blijft de hitte in de zomer buiten en de warmte in de winter binnen en kun je een hoop besparen in energiekosten. Daarnaast is pvc ook een erg duurzaam materiaal omdat het enorm lang meegaat, zelfs zonder veel onderhoud.

Dakisolatie

Isolatie over het algemeen is een enorm goede manier om te verduurzamen, maar als je moet kiezen is na de kozijnen het dak aan de beurt. Warmte gaat omhoog en het dak is daarom de perfecte plek voor warmte om door te ontsnappen.

Zonnepanelen

Nu we toch op het dak zijn, leg er meteen een paar zonnepanelen op. Dit kan natuurlijk ook als je verder al tevreden bent met je dak. Het vergt eigenlijk geen verdere uitleg om te snappen dat zonnepanelen je energieverbruik nog meer omlaag zullen helpen. Het opwekken van energie is een enorm vervuilende business, daarom zijn alle manieren om hierop te besparen zo impactvol. Daarnaast bespaar je er ook geld mee. Een echte win-win situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *