Vochtige kelders in een veelvoorkomend probleem. Op het eerste gezicht lijkt een beetje vocht in de kelder niet schadelijk maar na een tijdje kan dit toch gevolgen hebben voor je energierekening, kan het schade brengen aan je spullen, schade aan je gezondheid door vorming van schimmel en kan het zelfs leiden tot structurele schade aan het gebouw. Je kan dit probleem niet negeren.
Herkennen
Wanneer je waterplassen op de grond ziet liggen of een muffe lucht ruikt in je kelder kan je het vochtprobleem herkennen. Je kan het ook herkennen aan loshangend pleisterwerk of schimmel in de ramen. Deze kenmerken van een vochtige kelder zijn vaal snel te herkennen door de bewoner maar kunnen ook goed verborgen worden voor een potentiële koper. Vochtproblemen zijn namelijk makkelijk te verbergen door een laagje verf waardoor de potentiële koper niets in de gaten heeft.
Meest voorkomende oorzaken
De twee meest voorkomende oorzaken van een vochtige kelder zijn condensvorming in de kelder en doorslaand vocht van buiten. Condensvorming is het neerslaan van vocht tegen wanden of ramen van de kelder. Dit gebeurt al snel wanneer het buiten de kelder warmer is dan in de kelder. Condens vocht is alleen schadelijk als het vaker optreedt. Een andere oorzaak van een vochtige kelder kan indringend vocht zijn. Dit is het vocht wat van buitenaf naar binnenkomt door de muren heen, door bijvoorbeeld een zwakke plek in de muur. Dit probleem is lastiger aan te pakken dan condens vocht. Het is verstandig om een de slag te gaan met een professional team om een juiste behandeling te vinden.
Murprotec
Murprotec is gespecialiseerd in vochtproblemen en kan vaak precies in kaart brengen wat de oorzaak is. Wanneer de oorzaak is gevonden wordt er een aanpak op maat gemaakt om het probleem tot in de kern op te lossen. Ze gaan niet voor symptoombestrijding maar voor een écht effectieve en doeltreffende oplossing zodat je de komende jaren vooruit kan. Neem een kijk op Murprotec.nl en vraag direct een vrijblijvende analyse aan.