Dakpanplaten: een duurzame, voordelige en aantrekkelijke keuze

Op zoek naar de juiste dakbedekking voor jouw huis, garage, boerderij of schuur? Kies voor dakpanplaten. Dakpanplaten zijn een zeer duurzame en eenvoudige manier om een dak te bekleden tegen een zeer schappelijke prijs. In dit artikel lees je wat dakpanplaten precies zijn en waarom dakpanplaten de juiste keuze voor jou zijn.

Wat zijn dakpanplaten?
Dakpannen ken je wel, maar wat zijn dakpanplaten? Dakpanplaten zijn platen die je op het dak kunt schroeven. Deze platen zien eruit als dakpannen, maar zijn net iets anders. De platen zijn prefab. Dit betekent dat ze van tevoren worden geproduceerd in een fabriek en daarna geplaatst kunnen worden. Bepaalde platen kun je zeer eenvoudig zelf monteren en dit is natuurlijk ideaal. Dakpanplaten staan erom bekend dat ze heel lichtgewicht zijn. Ze zijn dus geschikt voor daken die minder sterk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de daken van garages of schuren. Daarbij beschadigen dakpanplaten minder snel door de wind dan bijvoorbeeld gewone dakpannen.

Verschillende soorten en maten
Dakpanplaten zijn er in diverse soorten en maten. Handelsonderneming van Viegen is een bedrijf dat dakpanplaten aanbiedt in allerlei maten en in de kleuren: rood, zwart en grijs. Zo vind je eenvoudig een model dat voldoet aan jouw verwachtingen. Het is bij het uitkiezen van de platen handig om te bedenken of je liever geïsoleerde platen of niet geïsoleerde platen wilt. Het voordeel van niet geïsoleerde platen is dat ze eenvoudig zelf te plaatsen zijn en dat ze een kleiner formaat hebben. Geïsoleerde platen daarentegen zijn iets groter, kostbaarder, maar erg duurzaam. De platen zijn goed geïsoleerd met aan de binnenkant een harde schuimlaag en dit zorgt ervoor dat de ruimte weinig kou doorlaat. De verwarming hoeft dus minder aan en dit bespaart uiteraard weer energiekosten. Een duurzame keuze dus.

Populaire keuze
Dakpanplaten worden steeds populairder. Vooral bij nieuwbouwwoningen worden de platen gebruikt, omdat het veel voordelen biedt. De platen gaan ongeveer 20 tot 50 jaar mee. Dit hangt uiteraard af van de omstandigheden en het materiaal platen waar je voor kiest. En natuurlijk wil het oog ook wat, maar geen zorgen. Een aantrekkelijke en moderne uitstraling is met dakpanplaten zeker gegarandeerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *