Creëer meer licht in jouw badkamer

Het verlichten van jouw badkamer is lastiger dan het verlichten van de andere kamers in het huis. Meestal zijn badkamerramen kleiner en gebruiken ze matglas. Hierdoor is het gebruik van natuurlijk daglicht vaak geen optie.

Licht kan een enorm effect hebben op het gevoel van een kamer. Het opfleuren van een kamer geeft het een ruimtelijkheid gevoel en vrolijkheid, zelfs op de saaiste dagen. Zelfs als je een kleine badkamer hebt, kan betere verlichting een groot verschil maken voor het gevoel en de sfeer van de kamer.

Accentueer natuurlijk licht met slim gebruik van spiegels

Als je van plan bent een ingrijpende renovatie uit te voeren, dan is het vergroten van jouw badkamerramen een geweldige manier om meer natuurlijk licht in de badkamer te brengen. In de meeste gevallen is dit echter geen optie. Gelukkig kan de strategische plaatsing van een of twee spiegels de hoeveelheid natuurlijk licht vergroten in de badkamerkamer zonder grote renovaties.

Door een spiegel aan de tegenoverliggende muur van de raam te plaatsen en zo te plaatsen dat de hoeveelheid licht die het weerkaatst wordt gemaximaliseerd, zal de helderheid van jouw kamer drastisch toenemen als het gereflecteerde licht de kamer vult.

De grootte van de spiegel is belangrijk om te proberen zoveel mogelijk licht te vangen en te recyclen. Wees gedurfd en plaats de grootste spiegel die de beschikbare ruimte kan herbergen. Dit geeft ook de illusie dat de ruimte groter is.

Extra spiegels en reflecterende producten

Een grote spiegel helpt om zoveel mogelijk licht te reflecteren, maar ook kleine spiegels en andere reflecterende oppervlakken dragen hieraan mee.

Strategisch geplaatste kleinere spiegels kunnen het licht door de kamer helpen weerkaatsen en kunnen ook prachtige glinsterende effecten produceren. Het gebruik van spiegelkasten in de badkamer en kasten met spiegeldeuren is een gemakkelijke manier om te beginnen, maar het toevoegen van kleine decoratieve spiegels die vaak gemakkelijk met plak strips op oppervlakken kunnen worden bevestigd, draagt ​​bij aan de lichtheid van de kamer.

Chrome accessoires zijn een andere toevoeging die de hoeveelheid licht in de kamer kan accentueren. Chroom is sterk reflecterend en ziet er altijd modern en schoon uit. Het gebruik van met chroom afgewerkte items zoals handdoekrekken kan veel licht toevoegen aan een kleine kamer.

Verander de verlichting

Dit is een voor de hand liggende oplossing, maar wordt vaak gezien als een dure of onhandige optie. Hoewel dit het geval kan zijn, kan er nog steeds veel worden gedaan met weinig kosten en zonder herbedrading. Bestaande producten kunnen eenvoudig en snel worden omgebouwd of vervangen naar helderdere systemen. In veel gevallen is het plaatsen van een fellere ledverlichting voldoende.

Extra wandverlichting kan ook wonderen doen. Hoewel hiervoor misschien wat extra bedrading nodig is, kan het zeker de moeite waard zijn.

Ten slotte is het bij het overwegen van verlichting voor badkamers essentieel om verlichting te kiezen die gecertificeerd is voor veilig gebruik in natte omgevingen.

Wit

Wit is het meest reflecterende van alle oppervlakken en het gebruik van zoveel mogelijk hiervan in de badkamer heeft een dramatisch effect op de helderheid van de kamer, vooral in combinatie met chrome accessoires en strategisch geplaatste spiegels.

Witte badkuipen, wastafels, douchebakken en –gordijnen behoren tot de vele opties die de badkamer zullen oplichten. Hoewel dit misschien wat overdreven klinkt, is het gemakkelijk om een ​​paar kleuraccenten toe te voegen om jouw eigen persoonlijkheid op de lichte en frisse badkamer te drukken.

Gewoon een vleugje contrast toevoegen met enkele lichte pasteltinten kan ook helpen om wat karakter toe te voegen zonder afbreuk te doen aan de algehele helderheid. Als je witte tegels gebruikt om je badkamer te decoreren, probeer dan af en toe delicaat gekleurde of subtiel gekleurde tegels toe te voegen. Vermijd echter het gebruik van donkere kleuren die de algehele helderheid van de badkamer belemmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *